Kemiat eivät ole kohdallaan – KTP-Basket hävisi Lapuallakin

Tomi Kaminen ei ole kokoonpanomuutosten kannattaja, mutta sarjatauon aikana "kaikki on mahdollista".

Kimmo Seppälä

Tomi Kamisella on mietittävää korisliigan maajoukkuetauon aikana.
Tomi Kamisella on mietittävää korisliigan maajoukkuetauon aikana.

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen on luvannut tarjota joukkueelleen pizzat aina kun vastustaja jää korisliigaottelussa alle 75 pisteen. Lapualla lauantaina ilmainen iltapala karkasi pelaajilta jo kolmannen neljänneksen seitsemännellä minuutilla, kun isäntäjoukkue Kobrien Justin Pierce linkosi kolmosella numeroiksi 77–61.

KTP syttyi lopussa takaa-ajoon ja pääsi kolmen pisteen päähän, mutta Anthony Gainesin kolmonen puoli minuuttia ennen loppua lopetti pyristelyn. Kobrat voitti 105–100 (51–50) ja katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa.

KTP:lle tappio oli viides seitsemässä viimeisimmässä ottelussa, ja se veti Kamisen mietteliääksi.

– Kyllähän meille tehdään liian paljon helppoja pisteitä – joskin tänään vastustaja teki kyllä tosi koviakin koreja. Siitä heille kaikki kunnia, Kaminen sanoi.

– Emme pelaa tarpeeksi hyvin joukkueena, koska kaikki eivät ole mukana joukkue ensin -mentaliteetilla. Juttelin Seagulls-pelin jälkeen Shawn Huffin kanssa, ja hän kertoi, että heillä kaikki amerikkalaiset ovat hyväksyneet sen ajatuksen, ettei kaikkien tarvitse tehdä pisteitä. Meillä ei ole niin.

Kaminen sanoo, että nyt alkavan kahden viikon maaottelutauon aikana "kaikki on mahdollista". Myös muutokset kokoonpanoon.

– Lähtökohtaisesti en ole pelaajien vaihtamisen kannattaja, mutta joskus joukkueen kemiat eivät ole kohdallaan, ja silloin on turhaa hakata päätä seinään.

Kaminen valmentaa KTP-Basketia kolmatta kautta, eikä seurassa ole tänä aikana vaihtunut yhtään vahvistusta niin että päävalmentaja olisi vaihdosta halunnut.

"Ei kaikki korjaannu sormia napsauttamalla"

Joskus joukkueen kemiat eivät ole kohdallaan, ja silloin on turhaa hakata päätä seinään. — Tomi Kaminen

Sarjatauko tulee KTP:lle hyvään aikaan, sillä loukkaantuneiden osastolla alkaa ollaa tungosta. Pitkäaikaispotilas Joonas Lehtorannan lisäksi sivussa ovat Lahti-pelissä ylävartalovamman saanut Cedric Latimer ja selkäänsä poteva Emil Uotila. Lapualla kotkalaiset olivat kahdeksan pelaajan voimin.

Lehtorannan paluuta on KTP-leirissä odotettu hartaasti. Takamies aloitti kauden loistavasti, kuten KTP:kin, ja joukkueen käänne huonompaan osuu yksiin Lehtorannan loukkaantumisen kanssa lokakuun lopulla Kauhajoella.

– Kyllähän Jontun poissaolo näkyy molemmissa päissä kenttää, mutta ei se niin ole, että kun hän palaa, kaikki on taas sormia napsauttamalla kunnossa. Sellaisen olettaminen olisi väärin Joonastakin kohtaan, Kaminen sanoo.

Jalan lihasvammasta toipuva Lehtoranta aloittaa Kamisen mukaan harjoittelun joulukuun alussa.

Takamiehillä on vihreä valo juoksemiselle

Isot amerikkalaiset Greg Mangano ja Joseph Burton olivat Lapuallakin KTP:n tehokkaimmat pelaajat, mutta yllättäen vieraat olivat parhaimmillaan neljännellä kympillä juostessaan nopeilla hyökkäyksillä helppoja koreja.

– Kyllähän me osaamme juosta nopeita, jos vain saamme stoppeja puolustuksessa. Takamiehille on painotettu, että koska isot miehet eivät ehdi nopeisiin, pienemmillä on pysyvä vihreä valo juoksemiselle.

– Stoppeja pitäisi vain saada enemmän. Vastustajan korin jälkeen on vaikeaa hyökätä nopeasti, Kaminen sanoi.

KTP:n kausi jatkuu joulukuun 4. päivänä kotiottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan.

Tilastot

Kobrat–KTP-Basket 105–100 (31–27, 20–23, 34–23, 20–27)

Kobrat: Justin Pierce 24/7, Nathanial Grimes 19/8, Anthony Gaines Jr 16/6, Antto Nikkarinen 15/2/11 syöttöä, Remu Raitanen 14/5, Jordan Loveridge 14/3, Jussi Turja 3/1.

KTP: Joseph Burton 26/8, Gregory Mangano 22/4, Braxton Huggins 18/2, Shaquille Thomas 16/6, Topias Kuukkanen 14/3, Markus Rautasalo 4/0, Joni Herrala 0/5/5 syöttöä, Joonas Timonen 0/2.

Erotuomarit: Ville Selkee, Pekka Saros, Matti Eskola. Yleisö: 226.