KTP:n masentava maaliskuu sai jatkoa Uran vieraana — ”Ihan varmasti myös asenteessa oli parannettavaa”

KTP-Basket on pelannut maaliskuussa neljä ottelua ja hävinnyt niistä jokaisen. Uusi amerikkalaispelaaja Diante Baldwin pääsi kokoonpanoon, mutta ei loistanut.

TS/Jane Iltanen

Uran Fiifi Aidoo ja KTP:n Tyrell Nelson tavoittelivat palloa.
Uran Fiifi Aidoo ja KTP:n Tyrell Nelson tavoittelivat palloa.

KTP:n tuska Korisliigassa ei ota hellittääkseen. Sarjapaikkansa puolesta taisteleva sarjanousija Kaarinan Ura Basket piti pisteet kotihallissaan korein 82—71 (34—36).

Kotkalaisjoukkue johti ottelua toisella neljänneksellä jo 10 pisteellä, mutta tauon jälkeen kaarinalaiset hivuttautuivat johtoon ja pitivät sen loppuun saakka.

— Kaarina oli tänään nälkäisempi, halukkaampi ja yritteliäämpi kuin me. He osasivat ottaa täysin sisäpelimme pois eivätkä vaparitkaan (15/28) uponneet suotuisasti, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen manaili.

— Emme kunnioittaneet tänään tarpeeksi vastustajaa emmekä pelanneet sillä tasolla kuin peli olisi edellyttänyt, Kaminen jatkoi.

Emme kunnioittaneet tänään tarpeeksi vastustajaa. — Tomi Kaminen

Lehtorannalla karvas maku suussa

Kotkalaisittain ilonaiheet olivat vähissä. Yksi sellainen oli Janne Lehtoranta, joka pääsi ottelussa avausviisikkoon ja pelasi 18 minuuttia tehden viisi pistettä ja ottaen kolme levypalloa.

— Ottelusta jäi karvas maku suuhun. Vapareiden lisäksi meni aivan liikaa korin alta ohi. Ihan varmasti myös asenteessa oli parannettavaa. Ura näytti sen, että kaikki joukkueet tässä liigassa osaavat pelata, Lehtoranta sanoi.

Baldwinilla sekainen debyytti

Ensimmäisen ottelunsa KTP:n riveissä pelasi Diante Baldwin, joka sai aikaan 19 minuutissa 10 pistettä, yhden levypallon, neljä syöttöä ja neljä virhettä. Ajoittain hän pelasi pirteästi, mutta toisaalta hänen osaamisestaan ei saanut todellista kuvaa. Baldwinin mukaantulo ajoi Jalen Jacksonin kokoonpanon ulkopuolelle.

— Baldwinin pelaaminen oli aika sekaista. Hän ei osannut juosta aivan niin kuin haluaisimme hänen tekevän. Ehkä sekin puoli korjaantuu ajan myötä, mutta todennäköisesti palaamme seuraavassa ottelussa vanhaan kokoonpanoon, Kaminen aprikoi.

Kaminen myönsi, että viikko sitten Kotkaan saapunut Baldwin on lähtökohtaisesti hankittu hätävaraksi mahdollisten loukkaantumisten takia.

Jumbon leirissä huojennuttiin

Urassa voitto osattiin ottaa iloiten vastaan. Se katkaisi kaarinalaisten viiden ottelun mittaisen tappioputken ja oli vasta toinen voitto joulun jälkeen.

— Kyllä tässä on huojentunut olo, mutta KTP suti läheltä paljon ohi. Tässä ottelussa meillä ei kuitenkaan ollut kuin yksi huonompi jakso ja se auttoi meitä voittoon. Toivottavasti saamme tästä käännettyä suunnan ylöspäin, Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie sanoi.

Sarjakärki Salon Vilppaasta maaliskuun alussa Ura Basketin riveihin tullut Miikka Luosmaa osasi iloita sarjapisteistä.

— Olihan se pieni kulttuurisokki tulla kärkijoukkueesta tyvipään porukkaan. Tänään meillä oli kuitenkin hyvä asenne eikä selkäranka katkennut missään vaiheessa, kolmannen ottelunsa Urassa pelannut Luosmaa totesi.

Pisteet/levypallot:

Ura—KTP 82—71 (17—22, 17—14, 27—15, 21—20)

Ura: Jesse Perry 17/16, Ville Hänninen 15/0, Stephen Croone 15/6, Aleksi Akpaso 10/1, Trey Niemi 9/0, Miikka Luosmaa 6/8, Mikael Sandberg 5/7/5 syöttöä, Fiifi Aidoo 4/5, Eldar Skamo 1/1, Eero Sahlberg 0/1.

KTP: Kevin Langford 16/3, Donte Thomas 14/11, Antto Nikkarinen 10/4, Diante Baldwin 10/1, Tyrell Nelson 8/10, Juho Lehtoranta 6/6, Janne Lehtoranta 5/3, Michael Pounds 2/2.

Erotuomarit: Pekka Saros, Matti Eskola, Elias Anttonen.

Yleisöä: 414.