Pulkkasen hurja alku ei kantanut jatkoon asti – Omanin kisa meni pieleen jo eilen

AOP/Ali Haider

Kalle Samooja nousi kolmanneksi Omanissa.
Kalle Samooja nousi kolmanneksi Omanissa.

Kymen Golfin Tapio Pulkkasen paluu Euroopan-kiertueelle kolmen viikon tauon jälkeen päättyi pettymyksen Omanissa. Pulkkanen oli Oman Openin toisella kierroksella perjantaina liian vaativan tehtävän edessä torstain surkean avauskierroksen (78, kuusi yli parin) jälkeen ja päätyi jaetulle 121. sijalle tuloksella viisi yli parin (78+71). Jatkopaikkaan olisi vaadittu viisi lyöntiä parempi tulos.

Pulkkanen tuskaili torstain avauskierroksella etenkin puttaamisen kanssa (34 puttia) ja tuloksena oli 18 reikää ilman yhtään birdietä. Edellisen kerran KG:n mies pelasi birdiettömän kierroksen marraskuussa 2018 kauden toisessa finaaliturnauksessa Etelä-Afrikassa.

Golf on kummallinen peli, ja kun Pulkkasen birdie-hana tänään aukesi heti ensimmäisellä reiällä, hän teki niitä neljä peräkkäin. Jatkopaikka oli hetken aikaa enää kahden lyönnin päässä, mutta sitten nousu katkesi ja kisa päättyi karsiutumiseen.

Samooja nousi kolmanneksi

Muilla suomalaisilla meni paljon paremmin.

Kalle Samooja pelasi päivän parhaan tuloksen 65 ja nousi jaetulle kolmannelle sijalle tulokseen –8 (71+65). Tasaisen varma Mikko Korhonen (73+67) on 14:ntenä tuloksessa –4 ja ykköskiertueen tulokas Sami Välimäki (74+67) 19:ntenä tuloksessa –3.

Pulkkanen kilpailee seuraavan kerran Qatarissa ensi viikolla. 1,75 miljoonan dollarin Qatar Mastersiin osallistuvat myös kiertueen muut kolme suomalaista.

44-vuotias skotti ja 18-vuotias tanskalainen kärjessä

Oman Openin kärkipaikkaa jakavat kahden kierroksen jälkeen Skotlannin Stephen Gallagher ja Tanskan Rasmus Höjgaard tuloksella –9. Kärkikaksikko edustaa kahta sukupolvea, sillä 44-vuotias Gallagher oli pelannut ammatikseen jo kuuden vuoden ajan Höjgaardin syntyessä maaliskuun 12. päivänä vuonna 2001. 18-vuotiaasta tanskalaisesta tuli joulukuussa kolmanneksi nuorin voittaja Euroopan-kiertueen historiassa, kun hän oli ykkönen Mauritius Openissa.