KTP hiipumassa tärkeimmillä hetkillä

Toisesta peräkkäisestä voitottomasta kotiottelusta jäi käteen yksi piste ja Ruxin pelikielto. Tuomarin kuulemma rasistinen huuto keskeytti ottelun hetkeksi.

Raimo Eerola

KTP:n Antti Mäkijärvi (keskellä) käynnistää hyökkäystä.
KTP:n Antti Mäkijärvi (keskellä) käynnistää hyökkäystä.

Viiden voiton ja 20:n tehdyn maalin suvereeni syyskuu tuntuu olevan enää lämmin muisto KTP:lle. Toinen peräkkäinen voitoton kotiottelu nähtiin torstaina, kun KTP tasasi pisteet Kokkolan Pallo-Veikkojen kanssa lukemin 0-0.

– Valitettavasti tasapeli. Vastustaja otti meiltä aseet pois. Toisella puoliajalla pelin luonne muuttui ja rakensimme riittävästi paikkoja tehdä maali, KTP-valmentaja Argo Arbeiter harmitteli.

Varsinkin ensimmäisen puoliajan perusteella KTP saa kuitenkin olla tyytyväinen tasapeliinkin. Ylhäältä prässännyt KPV oli jatkuvasti vaarallinen erityisesti KTP-kasvatti Aleksi Tarvosen toimesta.

Vierasjoukkueen vaarallisimmiksi erikoistilanteiksi osoittautuivat KTP:n maalipotkut. KTP avasi sitkeästi lyhyellä syötöllä, vaikka menetti pallon joka kerta viimeistään 30 metrin kohdalla.

– Olemme koko kauden yrittäneet pelata lyhyesti. Vaikka siinä ei ole joka kerta onnistuttu, niin vastustaja ei ole päässyt niistä suoriin hyökkäyksiin, Arbeiter perusteli.

– Ylhäällä meillä ei ole sellaisia pelaajia, jotka menisivät palloon. Pitää miettiä joukkueen vahvuuksia.

KTP sai ensi jaksolla käytännössä yhden maalipaikan, mutta Mikan viimeistely lipui ohi maalin.

Ruxin ulosajo tekee loven toppareihin

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä ja 65. minuutin kohdalla Simo Roiha pääsi nokikkain KTP-vahti Anton Lepolan kanssa. Vakuuttavasti koko kauden pelannut Lepola otti kuitenkin jälleen kerran ison torjunnan nimiinsä.

– Ensimmäisellä jaksolla oli jo pari-kolme paikkaa ja toisen jakson alussa kaksi, joista olisi hyvällä viimeistelyllä voinut tehdä maalin. Lepola otti kuitenkin hyvät torjunnat, KPV:n päävalmentaja Niko Kalliokoski kehui.

KTP heräsi taisteluun vasta parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun pelin avaaminen alkoi vierasjoukkueen vetäytyessä vihdoin sujua.

Simani keskeytti hetkeksi ottelun rasistisen huudon takia.

Aktiivisesti kärjessä häärännyt Mika haki ratkaisua hanakasti ja 79. minuutilla se olikin lähellä. Zakan hyvä pystysyöttö tavoitti espanjalaisen, mutta viimeistely-yritys valui etukulmasta ohi.

– Ruvettiin väsymään ja puolustus ei ollut enää niin tiivistä, Kalliokoski myönsi.

– Mutta ei me suurissa vaikeuksissa oltu.

Loppurynnistyksellä oli lopulta karmeat seuraukset. Kipeästi kaivattua voittomaalia ei nähty, mutta sen sijaan ylös noussut toppari Ruxi sai epäselvässä tilanteessa toisen varoituksen – ja sitä kautta punaisen kortin.

Ruxi näytti tavoittelevan pääpalloa ja kaatuvan vain tilanteessa selälleen. Joka tapauksessa yhden ottelun pelikielto tietää isoa lovea KTP:n haavoittuvimpaan osaan – topparikolmikkoon.

– En tiedä mitä siinä tapahtui. Tapahtui mitä tahansa, niin nyt meidän topparitilanne on todella huono, Arbeiter kirosi.

Peli seis huutelun takia

Erikoisin tilanne nähtiin 70. minuutin kohdalla, kun KTP:n Asier taklasi KPV:n Roihaa ja päätuomari Peiman Simani näytti Asierille keltaista korttia. KTP:n kannattajakatsomon edessä tapahtunut tilanne kiehautti tunteet ja Simani keskeytti hetkeksi ottelun rasistisen huudon takia.

Simani sai todella kuulla kunniansa, mutta kukaan ei ainakaan tunnustanut kuulleensa mitään rasistista.

– Meidän porukasta ei varmasti kukaan huuda mitään sellaista, ydinkannattajiin lukeutuva Timi Rokka vannoi.

Tasapeli tiivisti nousutaistelua entisestään. AC Oulu jatkaa Ykkösen kärjessä yhden ottelu enemmän pelanneena. KTP on kolmen pisteen takana – yhden pisteen Jaroa edellä.

KTP:n seuraava ottelu on ensi tiistaina Mikkelin Palloilijoiden vieraana.