KTP-takkisen Niko Ikävalkon ja Teemu Pukin tunteikas hetki levisi maailmalle — ”Järjestysmiehet totesivat, että toivotonta hommaa estää ihmisiä”

KTP-takkinen Niko Ikävalko otti selfien Teemu Pukin kanssa Liechtenstein-ottelun jälkeen. Kuvakaappaus Daily Mailin verkkosivulta.
KTP-takkinen Niko Ikävalko otti selfien Teemu Pukin kanssa Liechtenstein-ottelun jälkeen. Kuvakaappaus Daily Mailin verkkosivulta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ensimmäinen arvokisapaikka sai paljon huomiota myös ulkomaisessa lehdistössä ainakin Iso-Britanniassa, Ruotsissa ja Saksassa.

Kansainvälisen uutistoimiston AP:n kautta maailmalle levisi kuva, jossa kotkalainen jalkapalloilija Niko Ikävalko halailee vanhaa ystäväänsä Teemu Pukkia Töölön jalkapallostadionin nurmella voitokkaan Liechtenstein-ottelun jälkeen. Otosta käyttivät kuvituksena verkkosivuillaan ainakin brittilehdet Daily Mail ja The Guardian.

— Ensin perustervehdykset, sitten tunteikkaat halaukset. Eihän tämä ihan jokapäiväistä ole. Päivittelimme, kuinka siisti homma EM-paikka on. Sitten kävin tervehtimässä hänen vaimoaan ja sovimme Temen kanssa, että näemme vielä illemmalla. Se oli tunteikas hetki, Ikävalko kertoo.

Järjestysmiehet eivät Ikävalkon mukaan juuri yrittäneet estää satojen ihmisten kenttäinvaasiota.

— Pääkatsomon edessä järjestysmiehet aluksi heittelivät muutamia ihmisiä maahan, mutta päädyissä ei ollut järkkäreitä ja sieltä tuli jengiä heti kentälle. Järkkärit totesivat, että toivotonta hommaa ja lähtivät nopeasti varmistamaan, että pelaajat pääsevät koppiin, Ikävalko kertoo.

Tunnelma Helsingissä oli ottelun jälkeen historiallisen tapahtuman arvoinen.

— Jengi lauloi, Suomen liput ja huivit liehuivat. Tosi hyvä fiilis, autojen ikkunoista heilutettiin lippuja. Hyvä meininki, Ikävalko sanoi.

AOP/Kalle Parkkinen

Ottelun jälkeen kenttä täyttyi kannattajista.
Ottelun jälkeen kenttä täyttyi kannattajista.

AOP/Tomi Hänninen

16.1.44739415.jpg

”Hienoa, että tapahtui minun elinaikanani”

Ikävalko, 31, on iloinen Suomen ensimmäisestä arvokisapaikasta.

— Suomella on ollut vaikeaa ratkaisevissa otteluissa, mutta nyt se kynnys on ylitetty. Tämä luo voittamisen kulttuuria, ja uskon, että uudet sukupolvet pystyvät toistamaan saman tempun. Hienoa, että tämä tapahtui minun elinaikanani.

Viime kaudella MyPassa pelanneen Ikävalkon omat pelit korkeammalla tasolla ovat ainakin toistaiseksi ohi. Hän kertoo pelaavansa ensi kaudella todennäköisesti Kolmosta Peli-Karhuissa.

— Alan pikku hiljaa jäähdytellä ja keskittyä valmennushommiin. Pelihaluja on, mutta miten paikat kestävät, loukkaantumisista kärsinyt Ikävalko sanoo.