”Tämä oli minimitulos, jonka kanssa voimme elää” — KTP oli tyytyväisempi osapuoli Jyväskylän tasapelin jälkeen

Aleksi Pahkasalon ja Silvan maalit JJK-ottelussa takaavat KTP:ssä työrauhan.

KSML/Risto Aalto

KTP:n maalivahti Jiri Koski torjui loistavasti jalallaan JJK:n Saku Leppäsen rangaistuspotkun. Hetkeä myöhemmin pallo oli kuitenkin KTP:n maalissa.

KTP kävi torstaina Jyväskylän Harjulla jo parin minuutin päässä jalkapalloilun Ykkösen sarjapaikan varmistamisesta, mutta kotijoukkue Jyväskylän Jalkapalloklubin tasoitusmaali lisäajalla jätti kotkalaisille pelattavaa neljälle jäljellä olevalle kierrokselle.

Sarjatason maalikuninkuutta jahtaavan Aleksi Pahkasalon ja vaihdosta tauolla tulleen Silvan maalit veivät KTP:n kahdesti johtoon. Putoamisviivan alla seitsemän pistettä kotkalaisten takana jatkava JJK punnersi kuitenkin pistejakoon tuloksella 2—2 (0—1).

Kotka saa olla pisteeseen tyytyväinen. — Janne Korhonen

— Maali toki lämmittää, mutta ottelun tulos ei. Tulimme hakemaan kolmea pistettä. JJK:lla oli onnea yltäessään tasoitukseen, sanaili Silva hyvällä englannilla.

Kuukausi sitten paluun lähes kahden kuukauden sairauslomalta tehneelle Silvalle osuma oli kauden neljäs ja toinen loukkaantumisensa jälkeen.

Valmentaja Jari-Pekka Gummerus oli kommentissaan maltillisempi.

— Taktiikkamme oli passiivinen. Silloin prässäsimme, kun siihen tarjoutui hyvä mahdollisuus. Tämä oli minimitulos, jonka kanssa voimme elää, Gummerus totesi.

JJK:n takaa-ajo on onneksi vaisua

Piste oli KTP:lle vasta toinen kuuteen viime otteluun. Kun JJK:n tahti on ollut samassa ajassa viisi pistettä, ei kovaa kiriä kotkalaisten sarjapaikkaa uhkaamaan ole aistittavissa.

KTP:n näkökulmasta ei ollut pahitteeksi, että isäntien laituri Mikko Manninen joutui jättämään kentän loukkaantuneena jo puolen tunnin kohdalla.

Kotkalaiset pääsivät tauolle johdossa, kun Matias Lindforsin prässi tuotti 44. minuutilla pallonmenetyksen JJK:n alimpana kenttäpelaajana olleelle Sami Nissiselle. Pallo kimposi Pahkasalolle sopivasti rangaistusalueen rajoille, mistä hyökkääjä latasi kauden 11. maalinsa.

Toisen puoliajan KTP oli rankasti vastaanottavana osapuolena. Runsaassa puolessa tunnissa kotkalaisten puolustuslinjassa oli jo varoitus molemmilla toppareilla Juuso Laitisella ja Kwame Watson-Siriboella sekä oikealla pakilla Manelilla.

— Pyrimme ohjaamaan JJK:n laidoille ja olimme valmiit vastaiskuihin, Gummerus painotti.

"Kotka saa olla pisteeseen tyytyväinen"

JJK-taustaa omaava KTP-vahti Jiri Koski torjui isäntien Saku Leppäsen rangaistuspotkun 77. minuutilla, mutta Jasin Abahassine laukoi tasoituksen tilanteesta seuranneesta irtopallosta.

Hetkeä myöhemmin Silva vei KTP:n uudelleen johtoon vastahyökkäyksestä, mutta senkin JJK sai kuitattua Leppäsen tasoitusmaalilla 93. minuutilla.

— Kotka saa olla pisteeseen tyytyväinen. Koski piti joukkueen torjunnoillaan, osittain onnellakin, mukana pelissä, korosti JJK-luotsi Janne Korhonen.

Sanoissa oli totuuden siemen sikäli, että laitapakki Jean-Christophe Coubronne torjui lisäajalla jo ennen tasoitusta Nissisen laukauksen maaliviivalta. Abahassine ja Leppänen helisyttivät aiemmin erikoistilanteissa maalikehyksiä.

KTP ei enää sarjataulukossa alapuolellaan olevia kohtaa. Tässä tapauksessa AC Kajaanin ja JJK:n keskinäinen peli viimeistä edellisellä kierroksella vaikuttaa kotkalaisittain hyvältä asialta.

KTP kohtaa vielä kotonaan Hakan ja Jaron ja pelaa vieraissa HIFK:ta ja KPV:tä vastaan.