Pysäyttääkö PeKa ”Kymin ihmeen” vai asettaako KyPa kapuloita emoseuran rattaisiin? — Perjantaina Arto Tolsa -areenalla nähdään mielenkiintoinen Derby

Perjantaina jalkapallon Kolmosessa vastakkain pelaavat Peli-Karhut ja Kymin Palloilijat. Molemmat paikallisseurat jahtaavat sarjanousua.

Pysäyttääkö PeKa ”Kymin ihmeen” vai asettaako KyPa kapuloita emoseuran rattaisiin? — Perjantaina Arto Tolsa -areenalla nähdään mielenkiintoinen Derby

Arto Tolsa -areenalla nähdään perjantaina paikallisesta vinkkelistä mielenkiintoinen ottelu jalkapallon Kolmosessa, kun paikallisseurat ottavat yhteen toistamiseen.

KyPan entinen emoseura Peli-Karhut ilmoitti kauden alussa selkeäksi päätavoitteekseen nousun, ja joukkue on pysytellyt läpi kauden sarjan kärkikahinoissa.

Pelejä joukkueella on nyt takana 15. Näistä on kertynyt 11 voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Sarjapisteitä kasassa on 35, se oikeuttaa sarjataulukon kolmanteen sijaan. Joukkue on siinä mielessä hankalassa asemassa, että sen pitää käytännössä voittaa kaikki jäljellä olevat ottelut, jotta haaveet noususta pysyvät elossa.

— Kaikki tulevat pelit ovat meille playoff-pelejä ja kaikki ne pitää voittaa, oli vastassa sitten KyPa tai joku muu joukkue, PeKan päävalmentaja Ari Laitinen kommentoi.

Laitinen luettelee KyPan vahvuuksiksi hyökkäyksen ja maalinteon. Joukkueen menestys yllätti hänet.

— Olen suurinta osaa heidän pelaajistaan valmentanut ja tiesin, että heillä on laadukkaita pelaajia. Silti vähän puskista heidän menestyksensä tuli, mutta positiivisella mielellä olen sitä seurannut.

PeKan pääluotsi uskoo ilmassa olevan perjantaina paikallispelin tuomaa värinää ja latausta.

— Toivottavasti pelaajilla ei mene lataus yli. He tietävät, että pitää voittaa.

KyPalle kelpaa nousu

Huonosti ei ole tosiaan KyPalla mennyt. Jo viime lokakuun lopulla päävalmentaja Esa Udd povasi joukkueelle ”Kymin ihmettä”, ja sellainen todella järjestyi.

KyPa on voittanut jo 11 ottelua peräkkäin ja vieläpä runsailla maalimäärillä. Joukkueella on tällä hetkellä plakkarissaan 12 voittoa, kolme tappiota ja yksi tasapeli, pelejä se on urakoinut 16.

Udd odottaa perjantaina fyysistä kohtaamista.

— Odotan ennen kaikkea tarkkaa ja fyysistä peliä. PeKan vahvuus lepää keskikentällä, joka pystyy luomaan hyviä tilanteita ja rakentamaan paikkoja. Tilastojen maalimäärä kertoo myös, että joukkueen puolustus toimii, Udd sanoo.

Uddin mukaan pelin panokset ovat korkeat ja voitolla olisi myös suuri henkinen merkitys.

— Huomisen pelin voittajalla on sauma haastaa sarjaykkösenä oleva Kultsu ja narut ovat käsissä niin sanotusti.

Päävalmentajan mukaan pelikentän ulkopuolella kaveerataan taas normaalisti, mutta viheriöllä pelaajilla on mielessään vain yksi asia.

— Kun kalkkiviivojen sisään mennään niin kaveruus unohdetaan ja mielessä on vain voittaminen. Kentällä otetaan ja annetaan tasaisesti puolin ja toisin.

Joukkueet kohtasivat alkukaudella jo kertaalleen. Tällöin PeKa vei pisteet nimiinsä selkeästi 0—3.

— Odotan uusintaottelusta paljon tasaisempaa. Me olemme haastajia ja meidän roolimme on vapautuneempi. PeKalla on suurempi paine, koska heidän ainut tavoitteensa on nousu.

2. divisioona kaipaa joukkuetta Kotkasta

Tässä vaiheessa kautta PeKa ei ole enää ainut nousua tavoitteleva paikallisseura.

— Meilläkin on nousuun mahdollisuus, ja kyllä me sen ottaisimme vastaan. Jokainen peli lähdetään voittamaan, Udd terävöittää.

Laitisen mukaan laajemmassa perspektiivissä olisi lopulta pääasia se, että kotkalainen joukkue nousee, oli se sitten KyPa tai PeKa.

— Kotkalainen jalkapallo tarvitsee 2. divisioonaan joukkueen, ja nousu sinne olisi tervetullutta. KTP tulee olemaan lippulaiva, mutta junnujen tason nostaminen vaatii seurayhteistyötä ja meidän muidenkin seurojen apua ja kädenojennusta, Laitinen muistuttaa.

Peli-Karhut—Kymin Palloilijat Arto Tolsa -areenalla klo 19.00.