Peli-Karhut laittoi paikallispelissä kausiennätyksiä uusiksi ja palautti Kouvottaret maan pinnalle — ”PeKalla on huikea ryhmä kasassa”

Kouvottarien kymmenen ottelun voittoputki katkesi Kotkassa. Hurja heittopäivä toi PeKalle peräti 52:n pisteen voiton.

Raimo Eerola

PeKan Elena Melto ja Tiasha Gray pallottelivat Kouvottarien Kaisa Lindin (vasemmalla) ja Roosa Frimodigin seuratessa.
PeKan Elena Melto ja Tiasha Gray pallottelivat Kouvottarien Kaisa Lindin (vasemmalla) ja Roosa Frimodigin seuratessa.

Peli-Karhut toisti KTP-Basket perjantaisen tempun ja laittoi sarjakärjen kotimatkalle tyhjin käsin. PeKa hoiti homman vielä KTP:ta brutaalimmin, sillä Kouvolan Kouvottaret sai lauantaina hurjan 107—55 (58—35)-selkäsaunan.

Kaikki kymmenen otteluaan voittaneelle Kouvottarille ei jäänyt sijaa selityksille.

— Meidän puolustus oli heti alussa huonoa ja vastustaja hyödynsi sen heittämällä todella hyvin. Toisessa päässä me emme saaneet omia heittoja sisään, Kouvottarien laituri Camille Zimmermann kertasi.

— Huono suoritus molemmissa päissä kenttää, mutta tämä oli meille varmasti hyvä herätys. Nyt tiedämme mitä asioita pitää työstää harjoituksissa ja mitä pitää kehittää loppukauteen.

Entinen WNBA-pelaaja lähes nollilla

Naisten NBA:ssakin piipahtanut Kouvottarien Ameryst Alston satutti lokakuussa PeKaa peräti 40:llä pisteellä. Nyt takamies sai kasaan vaivaiset kolme pistettä heittotarkkuudella 1/12.

— Linda Lehtoranta ja Elina Oravakangas tekivät vuorotellen erinomaista työtä Alstonin puolustamisessa, PeKa-valmentaja Roope Mäkelä kiitteli.

— Katselin lämmittelyssä, että Alston ei heittänyt yhtään kolmosta ohi, mutta nyt ei sitten tippunut. Toisaalta ensimmäisessä pelissä emme vielä tienneet mitään hänestä.

Ilmiömäinen heittopäivä

PeKa ratkaisi ottelun hyvissä ajoin ilmiömäisellä kaukoheittopelillään. Kun Zykira Lewis tiputti yhden illan kuudesta onnistuneesta kolmosestaan, oli taululla tilanne jo 61—35 ja tilastoissa karut kolmostarkkuudet: PeKa 9/12 ja Kouvottaret 1/14.

— Tärkein yksittäinen osa-alue koripallossa on heittäminen. Meille sattui hyvä heittopäivä ja vastustajalle ei, Mäkelä tiivisti.

— On vaikea hyökätä, kun aina otetaan palloa omasta sukasta. Joudut kävelemään koko ajan viisi vastaan viisi -hyökkäyksiä. Oli meilläkin silti vapaita heittopaikkoja, Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen sanoi.

Gray lähellä tripla-tuplaa, mutta saikin jääpussin

PeKa sai lauantaina hyvin vaihtopenkiltä apuja erityisesti Oravakankaalta (10 pistettä, kolme levypalloa) ja Minna Steniltä (8/5/3 torjuntaa), mutta aloitusviisikko alkaa olla jopa kovempi kuin kahdella edellisellä mestaruuskaudella.

— PeKalla on huikea ryhmä kasassa, varsinkin kun katsoo heidän aloitusviisikkoaan, Hartonen myönsi.

Elena Melto (22/4) ja Zykera Rice (18/12) hallitsevat korinalustoja, pommittaja Lewisin (21/6) kauden kolmosprosentti on 47 ja Linda Lehtoranta (16/3/7 syöttöä) ja Tiasha Gray (12/9/9) pyörittävät peliä erinomaisesti.

Gray hätyytteli vain alle 22:n minuutin peliajalla todella harvinaista tripla-tuplaa.

— Hänellä on pientä vammaa. Kyllä hän kävi viimeisen kympin alussa kertomassa, että voisi lähteä kentälle, mutta sanoin, että mene laittamaan jääpussi jalkaan. Tietenkin tuossa vaiheessa kentälle laitetaan niitä pelaajia, jotka ovat saaneet vähemmän peliaikaa, Mäkelä sanoi.

PeKa kohtaa seuraavaksi Catzin Lappeenrannassa ensi lauantaina.

OTTELUN RATKAISU:

Ottelua oli pelattu 16 minuuttia, kun PeKa johti 15—0-repäisyn jälkeen ratkaisevasti 51—26. PeKan kolmostarkkuus oli tuolloin 8/10 ja Kouvottarilla puolestaan 0/9. PeKa oli tosin murskaava jokaisella osa-alueella.

KENTÄN TÄHTI:

PeKa-valmentaja Roope Mäkelän pelisuunnitelma toimi täydellisesti. Puolustuspäässä Kouvottarien syömähampaat saatiin näyttämään todella tylsiltä ja toisessa päässä hyökkäyspeli kulki iloisesti.

TILASTO EI VALEHTELE:

PeKa kirjautti hurjia tilastoja: kauden sarjaennätys pisteissä (107) ja kolmosprosentissa (51,7), sarjan suurin voittomarginaali (52) kahteen kauteen ja levypallot 53—26 sarjan parasta levypallojoukkuetta vastaan.

Pisteet/levypallot:

PeKa—Kouvottaret 107—55 (23—19, 35—16, 26—9, 23—11)

PeKa: Elena Melto 22/4, Zykira Lewis 21/6, Zykera Rice 18/12, Linda-Lotta Lehtoranta 16/3/7 syöttöä, Tiasha Gray 12/9/9 syöttöä, Elina Oravakangas 10/3, Minna Sten 8/5/3 torjuntaa, Amira Nyibong 0/1, Elli Heikkilä 0/2, Ellen Järvinen 0/4.

Kouvottaret: Camille Zimmerman 16/6, Maria Koskinen 12/2, Elli Salovaara 7/0, Kaisa Lind 6/3, Claire Lamunu 5/6, Roosa Frimodig 4/0, Ameryst Alston 3/2, Henriikka Vähäuski 2/2, Jemina Airaksinen 0/2.

Erotuomarit: Lauri Jäämaa, Jarno Hyytiäinen, David Wunder.

Yleisöä: 545.