Kanveesista kullan makuun - Peli-Karhut kiri toivottomalta näyttäneestä tilanteesta jatkoajalle ja voittoon.

Naisten Korisliigan Suomen mestaruus on katkolla tiistaina Kotkassa.

Kai Skyttä

Minna Sten puolusti jälleen erinomaisesti Aleighsa Welchiä.
Minna Sten puolusti jälleen erinomaisesti Aleighsa Welchiä.

Puolessatoista minuutissa 8—0, seitsemän minuutin jälkeen 23—7 ja kotkalaisten tilastoissa liki kaikki mahdolliset epäonnistumiset.

Naisten koripallomestaruuden jahdin perjantaina loppuotteluissa voitolla avannut Peli-Karhut ei vaikuttanut sunnuntaina Lappeenrannan urheilutalossa olevan aluksi edes saman lajin joukkue Catziin verrattuna.

Mutta niin vain ottelua ainoastaan kahden minuutin ajan johtaneelle PeKalle on tiistaina kotiparketillaan mestaruuden uusiminen katkolla. Catzille kotitappio jatkoajan jälkeen 80—84 (69—69, 40—35) otti koville. Syy oli tuomarien, ja pulssi tuntui käyvän ylikierroksella vielä kymmenen minuuttia pelin päättymisestä.

— Pelaajat osoittivat huimaavaa voitontahtoa. Koripalloilussa pitää vain uskoa summeriin asti, hämmästeli omiensa suoritusta jopa PeKan valmentaja Roope Mäkelä.

— Lähtömme peliin oli aivan surkea. Catz sai tehdä helppoja koreja juuri niin kuin halusi. Jos on puolustuksessa jäljessä, ei yleensä pärjää levypalloissakaan, kommentoi sitkeästi taistellut ja Catzin sentteri Aleighsa Welchin 20 pisteen suoritukseen hyydyttänyt Minna Sten.

McCartyn vapaaheitoilla jatkoajalle

Katastrofaalisen alun jälkeen PeKa kävi jo kurkistusetäisyydellä toisen neljänneksen alkupuolella, kunnes pari nukahdusta korin alla puolustamisessa pakotti Mäkelän jälleen aikalisän ottoon tappiotilanteessa 21—33.

Koripalloilussa pitää vain uskoa summeriin asti — Roope Mäkelä

Edes johto 62—48 päätöskympillä ei Catzille riittänyt. Suurin sitkeyden osoitus oli se, ettei PeKa lannistunut roikuttuaan pitkiä jaksoja yhden pelinhallinnan verran tappiolukemissa.

PeKa tuli ensimmäisen kerran sitten tilanteen 0—0 tasalukemiin vasta ajassa 39.56, kun Brooke McCartylta edellytettiin molempien vapaaheittojen onnistumista.

Catz ajautui virhevaikeuksiin

Kun jatkoaika koitti, kompastui käytännössä 5,5 pelaajalla peliään pyörittävä Catz kotkalaisia kapeampaa rinkiinsä. Karoliina Rytkönen, Elena Reshetko ja Petra Noponen olivat jo hyvissä ajoissa penkin puolella viidennen virheensä jäljiltä.

Jatkoajan sankari oli yhdeksän pistettä ylimääräisellä viisiminuuttisella pussittanut Brittany Starling.

– Eihän meillä heitto tippunut (kolmoset 5/23), mutta Laura Lehtorannan pari kovaa kolkkia pelastivat paljon, Mäkelä painotti.

Ihana huoltaja Silvonen

Ensimmäisen SM-mitalinsa kauden päätteeksi saava laituri Noora Järvikangas, 25, teki ottelukohtaisen peliaikaennätyksensä kellotuksella 36.53. Huoltaja Antti Silvonen teki hiki hatussa töitä piiskatessaan pyyhkeellä vaihtopenkin ääressä ilmaa liikkeelle.

— Ei kuntonikaan ole vielä ihan kohdallaan pitkän sairausloman jäljiltä, mutta minulla on joku ongelma tämän hallin sisäilman kanssa. Kurkkuni oli aivan kuiva jo tunnin jälkeen. Onneksi meillä on niin ihana huoltaja kuin Antti, Järvikangas hymähti.

Linda Lehtoranta ei stadilaishuhujen mukaan enää tällä kaudella pelaa.

— En kommentoi, vastasi Mäkelä kyselyihin.