Välivuosi Karhula Bearsissa sytytti Kalle Kolehmaisen kilpakiekkoinnon uudelleen – Myös Mikke Lempiäinen jatkaa Titaaneissa

Jukka Lehtoranta

Kalle Kolehmainen yritti pysäyttää FPS:n Otto Rantasen joulukuussa.
Kalle Kolehmainen yritti pysäyttää FPS:n Otto Rantasen joulukuussa.

Suomi-sarjan jääkiekkojoukkue Titaanit on solminut kaksi jatkosopimusta tulevaksi kaudeksi. Jatkosta sovittiin puolustaja Kalle Kolehmaisen, 24, ja hyökkääjä Mikke Lempiäisen, 23, kanssa.

Molemmat ovat Titaanien omia kasvatteja. Lempiäinen pelasi kauden 2018–19 kolmosdivisioonaa Haminan Kiekkoympyröissä, mutta palasi Kotkaan viime kaudeksi. 36 Suomi-sarjan ottelussa syntyivät tehot 5+8=13.

Kolehmaisella on Titaanien edustusjoukkueesta 101 ottelun kokemus 2. ja 3. divisioonasta sekä Suomi-sarjasta. Viime kauden 28 ottelua tuottivat teholukemat 2+21=23.

– Kalle on joukkueessa erittäin pidetty persoona. Omasta mielestäni hän on yksi kiekollisesti ja peliälyllisesti lahjakkaimmista puolustajista, joita minun aikanani on noussut junioreista edustukseen, Titaanien manageri Juho Hannukainen sanoo.

Nopeasti juonesta kiinni

Kolehmainen sai kilpajääkiekosta tarpeekseen keväällä 2018, ja seuraava kausi sujui kuntokiekkoillessa Karhula Bearsissa.

– Jäin pois, koska jääkiekko alkoi tulle korvista ulos. Vuoden tauko teki hyvää, sain ihan uuden alun ja olin koko ajan innolla mukana. Kaudesta jäi niin hyvä maku, että halusin jatkaa pelaamista, Kolehmainen kertoo.

Viime lokakuussa kilpakiekon kutsu kävi ylivoimaiseksi, ja Kolehmainen palasi Titaanien edustusjoukkueeseen yhden välivuoden jälkeen.

– Kuntokiekon jälkeen Suomi-sarja oli aluksi vähän hakemista, mutta kun sain juonesta kiinni, kausi meni mielestäni henkilökohtaisella tasolla yllättävänkin hyvin, joukkueen tehokkain puolustaja sanoi.

Titaanit-uran jatkumiselle Bearsin jälkeen oli suuri merkitys sillä, että Titaanien päävalmentajana toimi Mika Iltola.

– Kun alkoi tulla ajatuksia paluusta Titaaneihin, tiesin, että "Illi" antaa mahdollisuuden näyttää taitojani. Hän on minulle tuttu valmentaja jo vuosien takaa, enkä todellakaan pane pahakseni, että hän jatkaa tulevalla kaudellakin, Kolehmainen sanoo.

Kehityskohteena johtoasemassa pelaaminen

Titaaneilla on Kolehmaisen ja Lempiäisen lisäksi pelaajasopimukset Niilo Pussisen, Markus Salmisen, Erkka Huttusen, Johannes Hakulin ja Rene Hiekkataipalen kanssa.

Joukkueen rakentaminen on vasta alkuvaiheessa, mutta Kolehmainen uskoo, että ensi keväänä Titaanit voisi pelata kahden vuoden tauon jälkeen jälleen ylemmissä pudotuspeleissä.

– Jos mahdollisimman moni viime kauden joukkueesta jatkaa, näkisin, että playoff-paikka on mahdollinen. Meillä oli nuorin joukkue nykyisen suomisarjataipaleen (alkoi vuonna 2016) aikana.

– Johtoasemassa pelaaminen on parantamiskohteista ykkönen. Menetimme aika paljon pisteitä, kun vastustaja tuli rinnalle ja ohi, Kolehmainen sanoo.