Komea eagle Pulkkasen päivän kohokohta Etelä-Afrikassa — katso video

Kymen Golfin mies avasi uuden kauden 15. sijalla Etelä-Afrikan avoimissa mestaruuskilpailuissa.

AOP/CHRISTIAAN KOTZE

Tapio Pulkkasen kausi alkoi 15. sijalla Etelä-Afrikassa.
Tapio Pulkkasen kausi alkoi 15. sijalla Etelä-Afrikassa.

Kymen Golfin Tapio Pulkkasen avauskilpailu vuoden 2019 Euroopan-kiertueella päättyi 15. sijaan Johannesburgissa Etelä-Afrikassa. Pulkkanen ei saanut finaalikierroksella sunnuntaina birdie-vaihdetta kunnolla silmään, kiersi kentän 70 lyönnillä (yksi alle parin) ja päätyi yhteistulokseen —8 (69+69+68+70).

Pulkkasen kierroksen kohokohta oli eagle (kaksi alle parin) 12. reiällä. Hän löi par-5-reiällä kolmannen lyönnin kuppiin väylän sivusta noin 50 metrin päästä.

Eagle nosti Pulkkasen taisteluun kärkisijoista ja paikasta ensi kesän Britannian avoimeen mestaruuskilpailuun. Paikka The Openiin oli tarjolla kolmelle parhaalle sellaiselle, jolla sitä ei jo entisten meriittien perusteella ollut.

Open-haaveet kaatuivat käytännössä rei’illä 14 ja 17. 14:nnellä (par 5) Pulkkanen missasi kahden metrin mittaisen birdie-putin ja 17:nnellä tuloskortiin tuli päivän kolmas bogi. Kaksi lyöntiä parempi lopputulos olisi riittänyt KG:n miehelle uran ensimmäiseen major-turnauspaikkaan.

— Tänään oli pitkän pelin kanssa vähän ongelmia. Jouduin taistelemaan pareja koko päivän, Pulkkanen sanoi.

— Hyvä startti kauteen tämä kuitenkin on.

Pulkkasen tilipussi karttui karttui 14 269 eurolla. Hän jatkaa Etelä-Afrikassa ensi viikollakin, kun ohjelmassa on Malelanessa maan itäosassa pelattava 1,5 miljoonan euron Alfred Dunhill Championship.

Oosthuizen kruisaili voittoon

AOP/CATHERINE KOTZE

Louis Oosthuizen (vasemmalla) ja caddie Wynand Stande poseerasivat voittopystin kanssa.
Louis Oosthuizen (vasemmalla) ja caddie Wynand Stande poseerasivat voittopystin kanssa.

South African Openin voittoon kruisaili isäntämaan Louis Oosthuizen (—18). Hän johti jo ennen finaalikierrosta ja venytti eron kakkoseksi nousseeseen Ranskan Romain Langasqueen kuuteen lyöntiin.

Oosthuizenilla, vuoden 2010 Open-voittajalla, oli paikka ensi heinäkuun major-kilpailuun jo ennestään. Kolme jaossa ollutta paikkaa menivät Langasquelle (—12), Etelä-Afrikan Charl Schwartzelille (—10) ja Englannin Oliver Wilsonille (—10).