HP:n naiset punnersivat kotiutuskisasta jatkoa kaudelleen — ”Siilinjärvi on kova porukka, mutta me pelaamme joukkueena hyvin”

Ilpo Lommi

Haminan Palloilijoiden naisjoukkue riemuitsi Kuopion kaaduttua.

Haminan Palloilijoiden naisten suomensarjajoukkueen pesäpallokausi sai jatkoa jännittävien vaiheiden jälkeen.

Itälohkon runkosarjan päätöskierroksella HP kohtasi vieraissa Kuopion. Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi, joten vain voittajalle oli tarjolla paikka lohkovälierissä.

Paikan nappasi HP, joka voitti ottelun kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2—1 (6—12, 5—1, 1—1, 3—2).

Puijon avausjaksolla takomat 12 juoksua eivät aiheuttaneet paniikkia HP-leirissä.

— He saivat juoksuja vähän helpolla. Tytöt ovat pelanneet paljon kovia pelejä ja tiesimme, että pystymme vastaamaan, pelinjohtaja Jussi Toikka sanoi.

HP pelasi Toikan mukaan koko ajan hyvää peliä, ja toisella jaksolla tuloskin parani.

Toikka antoi erityiskehut Sanni Silanderille, joka löi kärkilyönnit 100-prosenttisesti (5/5) ja toi viisi juoksua.

— Hän oli loistava. Sanni on ottanut isoja harppauksia, ja toi juoksuja omalla röyhkeydellään, Toikka kiitteli.

— Olemme tasainen porukka, ja pelaamme joukkueena hyvin yhteen. Se on asia, jonka taakse on hyvä mennä kovissa peleissä, hän lisäsi.

Vastustaja lähes tappioton

Seuraavaksi tiedossa onkin kovimpia pelejä mitä itälohko voi tarjota. HP kohtaa lohkovälierissä Siilinjärven, joka hävisi runksosarjan 16 ottelustaan vain yhden.

Pelit alkavat keskiviikkona Siilinjärvellä ja jatkuvat lauantaina Haminassa. Tarvittaessa sunnuntaina pelataan Siilinjärvellä kolmas ottelu, joka viimeistään ratkaisee välieriin menevän ryhmän.

— Siilinjärvi on kova porukka, mutta lähdemme haastamaan heitä. Olemme pelanneet ennenkin kovia porukoita vastaan ja voittaneetkin. Paineet ovat heillä paljon kovemmat kuin meillä, Toikka ennakoi.

Nuorella joukkueella on vielä kesken myös tyttöjen superpesis. Panoksettoman alaloppusarjan viimeinen peli pelataan vasta Siilinjärvi-sarjan jälkeen.