Pahkasalon taiturimaalit toivat pisteet KTP:lle — Saku Leppänen lähti kentältä paareilla

Antti Kaarto

Kuten monta kertaa viime kaudellakin todettiin: KTP:n onneksi heilllä on Aleksi Pahkasalo.
Kuten monta kertaa viime kaudellakin todettiin: KTP:n onneksi heilllä on Aleksi Pahkasalo.

KTP:n kaukolaukaustimantti Aleksi Pahkasalo näytti, että tatsi on tallella. Pahkasalo laukoi kaksi maalia ja syötti kolmannen KTP:n 3—1 (0—0) -voitossa EIF:stä.

Ottelu oli KTP:lle kolmas tämän kauden Ykkösessä. Helpotuksen tunne oli käsinkosketeltava, sillä voitto oli kauden ensimmäinen kahden tappion jälkeen. KTP oli hävinnyt AC Oululle kotikentällä 0—1 ja Hakalle vieraissa 3—6.

KTP oli luopunut kahdessa aiemmassa pelissään käyttämästä kolmen topparin alakerrasta ja siirtynyt 4—4—2-muodostelmaan.

Avausjakso ei huutanut kotivoittoa, tai oikeastaan se huusi nolla—nollaa. KTP ei saanut hyökkäyspeliään auki, ja harvoja lähinnä vasemmasta laidasta avautuneita paikkoja ei voinut huippuvaarallisiksi sanoa.

EIF puolestaan pääsi hallinnoimaan peliä vain KTP:n muutamien karkeiden pallonmenetysten jälkimainingeissa.

Avauspuolikkaalla nähtiin myös rajun oloinen loukkaantuminen. KTP:n keskikenttäpelaaja Saku Leppänen tuupertui oman maalin edustalle jalkansa ilmeisen vakavasti loukanneena, ja hänelle viitottiin saman tien paareja ja ambulanssia.

Pahkasalo iski lähes samoilta sijoilta

Vielä toisen jakson alussa KTP:n hyökkäystä vaivasi sama tuhnustelu kuin avausjaksolla. Pelaajat levittelivät käsiään ja puistelivat päitään.

Keskikentän pelinrakentelu oli taakse päin syöttelyä, kun EIF:n puolustuspaketti ei auennut. Pitkät syötöt taas painuivat kauas kohteistaan.

Sitten Pahkasalo astui esiin. 67. minuutilla hän eteni keskeltä kohti EIF-maalia ja antoi nappiksensa laulaa noin 20 metristä. Komea kierteinen veto tuli nopeasti alaspäin ja painui yläriman alle vasempaan yläkulmaan. 1—0.

73. minuutilla EIF:n William Lindqvist repi laidalta keskelle kaventaneen Kasperi Liikosen nurin. Vapaapotku aseteltiin suunnilleen samoille sijoille kuin Pahkasalon avausmaalissa, ja sama mies laittoi pallon toistamiseen maaliin. Tällä kertaa pallo läsähti tolpan kautta oikeaan yläkulmaan.

KTP näyttää olevan mielialajoukkue, sillä riemukas johtoasema vapautti hyökkäyspelin.

Loppupaniikki helpotti lisäajalla

EIF kavensi 88. minuutilla. Omar Jaman veto jäi löysäksi, mutta toppari Juuso Laitisen purkuyritys epäonnistui ja veto kimmahti Laitisen kengän kautta alakulmaan.

EIF sai paniikin aikaan KTP-päädyssä, mutta ottelun lisäajalla helpotti. Tuukka Kurki taisteli pallon päätyrajalta takaviistoon, ja Pahkasalon poikittaissyöttö löysi Antti Mäkijärven. Tämä laukoi etukulmasta ottelun loppulukemat.

KTP on kolmen sarjakierroksen jälkeen Ykkösessä kuudentena kolmella pisteellä. Joukkue pelaa seuraavan kerran ensi viikon maanantaina, ja jälleen kotikentällään. Vieraaksi saapuu sarjassa tällä hetkellä toisena seitsemällä pisteellä oleva Pietarsaaren Jaro.

Kokoonpanot:

KTP—EIF 3—1 (0—0)

67. Aleksi Pahkasalo 1—0, 73. Pahkasalo 2—0, 88. Omar Jama 2—1, 90+4. Antti Mäkijärvi 3—1.

Erotuomari: Daniel Enkvist.

Yleisöä: 1 045.

KTP: Jiri Koski, Manel Gasparin, Sebastian Dolivo (v), Ralph Kottoy-Yapande, Saku Leppänen (38. Anton Eerola), Aleksi Pahkasalo, Tuomas Ollila, Kalle Multanen (82. Tuukka Kurki), Antti Mäkijärvi, Kasperi Liikonen (85. Matias Lindfors), Juuso Laitinen.

EIF: Mehdi El Moutacim, Benga Samba (v), Daniel Rantanen, Antti Ulmanen, Omar Jama, William Lindqvist (v) (79. Simon Lindholm), Zacharias Ekström (v), Daisuke Uemura (66. Akseli Ollila), Matias Lahti (80. Donald Bende), Joel Akpini, Ville Sevon.