Haukat kaatui, mutta lauantaiksi Titaanit tarvitsee tasonnoston — ”Uskon, että huomenna on lentokeli”

Titaanit nousi jääkiekon Suomi-sarjassa kahdeksanneksi voittamalla peräpäässä majailevan Järvenpään Haukat 5—3 (1—1, 3—1, 1—1). Voitto irtosi nihkeän esityksen jälkeen, ja tulos oli ylivoimaisesti parasta pelissä.

— Ylivoimassa olimme todella heikkoja tänään. Se taas johtui siitä, että emme olleet valmiit pelaamaan tasakentällisinkään, päävalmentaja Mika Piispanen sanoi.

Voiton myötä himoittu yläloppusarjaan oikeuttava kuudes sija on enää viiden pisteen päässä, ja Kaarinan HCIK on pelannut ottelun enemmän kuin kotkalaiset.

— Onneksi saatiin tällaisellakin esityksellä tehtyä tarvittavat maalit ja kairattua tärkeät kolme pistettä, Piispanen sanoi.

Laitinen laidalla, iski kaksi

Kiekoton pelaaminen oli Piispasen mukaan heikkoa. Pelaajien etäisyydet kaukalossa olivat liian suuria ja syötöt heikkoja.

Joukkueesta löytyi riittävästi tehoja. Poikkeuksellisesti laitahyökkääjänä pelannut Panu Laitinen viimeisteli kaksi maalia. Santeri Kunttu laukoi kerran tulisesti. Tuore vahvistus Henry Karjalainen ja Mikko Hyyryläinen onnistuivat molemmat kerran.

Titaanien ohjelma jatkuu kotivoittoisena. Lauantaina Kotkaan saapuu Nokian Pyry ja itsenäisyyspäivänä Porvoon Hunters, joka johtaa sarjaa kaksi pistettä Pyryn edellä.

— Lauantaina tarvitaan todella suuri tasonnosto, jotta pystymme palaamaan pisteistä, Piispanen sanoi.

Karstat koneesta

Titaanit saa kaksi pelaajaa kokoonpanoon mukaan, kun puolustaja Ville Äijälä ja keskushyökkääjä Tomi Salovaara vapautuvat pelikielloista. Pyry tulee levänneenä, mutta se ei Piispasta huoleta.

— Saimme varmasti tänään karstat koneesta ja uskon, että huomenna on lentokeli, Piispanen sanoi.

Perjantain ottelu kuumeni ajoittain. Haukkojen Kari Kärnä sai ottelurangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Titaanien Petja Summanen kohteli kaltoin Nikolas Ulessia ja sai pelirangaistuksen laitataklauksesta. Selkänsä kääntänyt Ulessi löi päänsä kaukalon reunaan.

Molemmista tapauksista saattaa seurata lisärangaistuksia. Kärkihyökkääjä Summasen poissaolo olisi Titaaneille raskas isku.

— Joskus liitosta kysytään jo seuraavana aamuna lisäselvitystä ja pelaaja asetetaan väliaikaiseen pelikieltoon, joskus asia käsitellään vasta seuraavalla viikolla, Piispanen kertoi.

Sami Helenius kiitti taistelua

Haukat pystyi sarjasijoitukseen nähden hyvään esitykseen vieraskaukalossa.

— Se oli taas tätä ties monennenko kerran. Maalinteko tökki, meillä oli neljä läpiajoa, mutta hyvin jätkät taistelivat, Haukkojen päävalmentaja Sami Helenius sanoi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.