Kalle Multanen jättää KTP:n kesken kauden ja siirtyy Italiaan — ”En kuvitellut, että pääsisin enää ulkomaille”

Myös espanjalaispuolustaja Manel poistuu Kotkasta maanantain TPV-ottelun jälkeen. Kaksikon tilalle on pestattu kaksi ulkomaalaispelaajaa jo ensi kautta silmällä pitäen.

Linda Varoma

Kalle Multanen jättää Suomen kentät ainakin toistaiseksi. Kuva on huhtikuulta KTP:n kotiottelusta AC Oulua vastaan.
Kalle Multanen jättää Suomen kentät ainakin toistaiseksi. Kuva on huhtikuulta KTP:n kotiottelusta AC Oulua vastaan.

Ykkösen kaikkien aikojen maalitykki Kalle Multanen, 30, jättää KTP:n ja siirtyy Italiaan. Multanen pelaa vielä maanantain kotiottelun Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan.

— Emme aio estää hänen unelmaansa toteutumasta, KTP:n varapuheenjohtaja Jukka Mustonen sanoo.

Multasen uusi seura on Italian viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla, Eccellenzassa, pelaava Giorgione Calcio.

— Olen todella tyytyväinen ja onnellinen. Onhan ulkomailla pelaaminen ollut unelmani pikkupojasta lähtien, Multanen sanoo.

”Maalimäärä mikä pitikin”

Yllättävä siirto selittyy osaltaan Giorgione Calcion valmentajilla, sillä joukkueen apuvalmentajina toimivat virolainen, Suomessa paljon vaikuttanut Gert Remmel sekä suomalainen Iikka Miettinen.

— Tämä mahdollisuus tuli todella yllättäen, sillä en kuvitellut, että pääsisin enää tässä vaiheessa uraa ulkomaille. Sen olen tajunnut aikoja sitten, että en tule siirtymään mihinkään huippusarjaan tai -seuraan, Multanen sanoo.

Viialan pommittaja oli jotakuinkin lempinimensä veroinen myös Kotkassa, sillä 17:ssa ottelussa syntyi yhdeksän maalia.

— En alisuorittanut, mutta en myöskään pystynyt tosi koviin lukemiin. Maalimäärä on sellainen mitä odotin ja minkä verran pitikin tehdä, Multanen kuittaa.

— Kaikkiaan Kotka vastasi odotuksia, sillä täällä on ollut hyvä olla ja pelata. Tulokset ei vaan ole olleet sitä mitä odotin, vaan iso pettymys.

Arbeiterille kehuja

Nousutoivein Ykkösen kauteen lähtenyt KTP on sarjataulukossa kuudentena ja kaukana nousukahinoista. Valmentaja Argo Arbeiter on kerännytkin paljon kritiikkiä, mutta Multanen on täysin päinvastaista mieltä.

— Argo on yksi parhaista valmentajista, joka minua on valmentanut. Jos olisin Kotkaan jäänyt, niin Argo olisi ollut siihen iso syy, Multanen kehuu.

Agyirilla ja Martinsilla optio tulevasta

Espanjalaispuolustaja Manel, 33, puolestaan muuttaa takaisin kotimaahansa opiskeluiden pariin — ja pelaamaan siinä sivussa Ibizalle. Rahaliikennettä ei Mustosen mukaan juuri ole.

— Lähinnä Multasen ja Manelin lähtöjen myötä vapautuu kuluja.

Siirtoliikennettä on myös toiseen suuntaan, sillä ghanalainen Thomas Agyiri, 25 ja brasilialainen Paulo Martins, 27, liittyvät KTP:n joukkueeseen. Molempien sopimuksessa on loppukauden lisäksi seuran optio seuraavasta kaudesta.

— Lähtökohtaisesti etsimme vain pelaajia, jotka olivat valmiita sitoutumaan myös ensi kaudeksi, Mustonen sanoo.

Keskikentällä viihtyvä Agyiri on ollut kausina 2012—14 Manchester Cityn organisaatiossa, josta hän oli kahteen otteeseen lainassa Turun Palloseuran veikkausliigajoukkueessa.

Agyiri on pelannut myös Tampereen Ilveksessä ja Portugalissa eri sarjatasoilla.

Kokenut toppari Martins on viimeksi edustanut Kolmosen Atlantista ja myös Itä-Timorin maajoukkuetta.

100 maalia taitaa jäädä rikkomatta

Uudet pelaajat saattavat olla kokoonpanossa jo maanantaina. Manel ja neljän maalin päässä maagisesta sadan Ykkösen maalin rajasta oleva Multanen pukevat raitapaidan ainakin vielä kerran.

— Sadan maalin raja jää nyt rikkomatta, ellei maanantaille satu ihan hurja päivä, Multanen sanoo.

Multanen lähtee Italiaan ensi tiistaina valmistautumaan 8. syyskuuta alkavaan, ja keväällä päättyvään, sarjakauteen. KTP-ura loppuu maanantaihin, mutta ei välttämättä lopullisesti.

— Mahdotonta sanoa, jalkapallossa sattuu ja tapahtuu, mutta kyllä paluu Kotkaankin on täysin mahdollista.