PeKan Brittany Starling nautti kärkiottelun korinalusväännöistä — ”Hän on huippupelaaja ja kovassa kunnossa”

Peli-Karhut kukisti Espoo Basket Teamin ja palasi voittojen makuun viime lauantain yllättävän HBA-tappion jälkeen.

Linda Varoma

Peli-Karhujen Brittany Starling oli jälleen hyvällä pelipäällä: 26 pistettä ja 16 levypalloa. Lokakuussa Karhuvuoressa Starlingin menoa seurasivat EBT:n Lotta Aaltonen, Lotta Eräkangas, Delaney Hodgins ja Ulriikka Nuolikoski.
Peli-Karhujen Brittany Starling oli jälleen hyvällä pelipäällä: 26 pistettä ja 16 levypalloa. Lokakuussa Karhuvuoressa Starlingin menoa seurasivat EBT:n Lotta Aaltonen, Lotta Eräkangas, Delaney Hodgins ja Ulriikka Nuolikoski.

Peli-Karhut eteni Espoonlahden urheiluhallissa EBT:tä vastaan puoliaikaan mennessä 15 pisteen johtoon ja jotakuinkin säilyttikin sen kolmannen neljänneksen ajan. EBT kiri kolme minuuttia ennen loppua vielä kolmen pisteen päähän, mutta lopulta PeKan voitto kirjattiin lukemin 75—82 (28—43).

EBT menetti pallon 20 kertaa, PeKakin 18. PeKan valmentajaa Roope Mäkelää voitto miellytti.

— Olen älyttömän tyytyväinen, että voitimme kärkikamppailun vieraissa. Olemme pelanneet huomattavasti parempia pelejä, mutta niin on EBT:kin. Todella paljon menetyksiä, meiltä jäi nopeita hyökkäyksiä käyttämättä. Muutamia hyviä jaksojakin oli. Sekava ja jännä pelihän tämä oli. Saatiin se kuitenkin kääräistyä.

Starling nautti fyysisestä pelistä

PeKan tehokkaimpia olivat vahvistukset Brittany Starling (26/16/4 riistoa) ja Brooke McCarty (21/3/8 syöttöä/6 riistoa). Kumpikin täytti hyvin roolinsa, mihin Mäkeläkin oli aiheesta tyytyväinen.

— Starlingia ei voi jättää vapaaksi kaarelle, ja hänellä on myös hyvät post-liikkeet. Hän on huippupelaaja ja kovassa kunnossa. McCarty on monipuolinen ja ratkaisuvalmis. Hän pelasi kovat minuutit erittäin hienosti.

Koko PeKan sentterikaarti puolusti vahvasti EBT:n sentteriä Kamilah Jacksonia (10/20/8 syöttöä), ja Starling myönsikin nauttineensa juuri korinaluskamppailusta.

— Aika intensiivinen peli, oli ylä- ja alamäkiä. Olin itsekin alussa hiukan laiska puolustuksessa, mutta lopussa pelasimme hyvin. Nautin fyysisestä pelistä, se oli kivaa. Pidimme korin alla puolemme Jacksonia ja Delaney Hodginsia vastaan.

Mäkelä ehti jo huolestua

EBT:n kirin tärkein syy oli juuri Delaney Hodgins (25/5), jonka päätösneljänneksen 14 pistettä toivat kotijoukkueen voittotaisteluun. Mäkelä ehti jo huolestua, mutta oli hänkin tyytyväinen hyvään loppuun.

— Koriksessa kun alat saamaan eroa, niin sitä pitäisi takoa niin paljon kuin mahdollista. Ehdin totta kai jo huolestua, onneksi saimme ratkaisevassa vaiheessa levypalloja. Ja viimeisen neljän minuutin aikana emme tainneet enää menettää palloa.

EBT:n valmentaja Niko Hellman oli huojentunut, kun kotijoukkue nousi vaikeuksien kautta lopussa mukaan peliin.

— Mietin, että kuinka voimme pelata niin tahmeasti, mutta samalta taisi tuntua vastustajastakin. PeKan puolustaminen on todella vaikeaa, käytännössä kaikki heidän pelaajansa ovat uskottavia kolmen pisteen heittäjiä ja moni heistä on myös yksi vastaan yksi uhka korin alla.

12 peliä, 11 voittoa

Pudotuspeliasetelmia Mäkelä ei vielä halunnut ajatella, vaikka EBT-voittoa tärkeänä pitikin.

— Kahdestatoista viime pelistä olemme voittaneet yksitoista. Aika menee nopeasti, mutta kymmenen peliä on kumminkin vielä jäljellä. Pallon liikuttamisella viime vuonnakin pärjäsimme, minä uskon siihen. Meillä on paljon pallonkäsittely- ja syöttötaitoisia pelaajia, jotka pystyvät siihen.

Ottelun ratkaisu:

EBT kiri lopussa eron lähes kiinni muttei pystynyt korintekoon enää viimeisten kolmen minuutin aikana. Syy tähän oli PeKan erinomainen puolustus, joka pakotti EBT:n hankaliin ratkaisuyrityksiin.

Kentän tähti:

Brittany Starling väänsi väsymättä yli 37 minuuttia EBT:n vahvistuksia vastaan ja osui myös tarkasti heitoissaan. Toisella puoliskolla syntyi 18 pistettä tärkeisiin paikkoihin.

Tilasto ei valehtele:

PeKa liikutti palloa paremmin kuin EBT, ja siksi koriin johtaneet syötöt kirjattiin vieraiden hyväksi 24—14. PeKan pelaajat malttoivat usein antaa vielä yhden vapauttavan syötön niin nopeissa ja puolinopeissa hyökkäyksissä kuin kaarellakin hyökkäysajan lähestyessä loppuaan. Näiden viimeisten syöttöjen antajana ja vastaanottajan kunnostautui erityisesti Brooke McCarty.