Yksi huono ulkovuoro kostautui — HP pelaa selkä seinää vasten lauantaina

Puijon Pesis ratkaisi kolmannen pudotuspeliottelun yhdellä läpilyönnillä. Haminan Palloilijat on lauantaina Kuopiossa selkä seinää vasten.

Ella Karttunen

HP:n Lassi Vuorela tekemässä näpyä Vallikentällä keskiviikon pelissä.
HP:n Lassi Vuorela tekemässä näpyä Vallikentällä keskiviikon pelissä.

Ulkopelinsä kanssa pitkään kipuillut Haminan Palloilijat kaatui keskiviikkonakin perisyntiinsä Ykköspesiksen kolmannessa pudotuspeliottelussa.

Tällä kertaa räpylä vuoti vain yhden ulkovuoron verran, mutta sekin riitti kuopiolaiselle Puijon Pesikselle 0—1 (5—7, 0—0) -vierasvoittoon. PuPe johtaa kolmeen voittoon pelattavaa ottelusarjaa voitoin 2—1.

Mystinen läpilyönti keikautti pahasti meidän pääkoppaa. — Juho Kaikko

— Harmittaa, kun pelasimme koko joukkueena hyvän ulkopelin lukuun ottamatta yhtä vuoroa. Pitäisi vain pystyä pelaamaan kahdeksan ehjää vuoroa jos haluaa pudotuspeliottelun voittaa, HP-lukkari Matias Hangasmaa sanoi.

Kotijoukkue aloitti vahvasti

HP aloitti ottelun väkevästi ja tuli ensin harhaheitolla tasoihin. Mikko Mahlamäki, ja hurjassa lyöntivireessä oleva Juha Toikka, iskivät kaksi juoksua mieheen. Ville Lantiainen toi viidestä juoksusta kolme ja isäntäjoukkue johti 5—1.

— Valitettavan vähän meillä oli sellaista tilannetta, että olisi ykkönen ja kakkonen ollut etupesillä, mutta ihan laadukas jakso se oli sisälläkin, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko kertasi.

Kolmannessa vuoroparissa ulkopelin ongelmat nousivat jälleen pääosaan. PuPen Kasperi Laasonen pamautti ajolähtötilanteessa kakkospuolelta Lantiaisen räpylästä läpi ja kuopiolaiset nousivat kerralla tasoihin.

Kaksi lisäjuoksua samaan vuoroon masensivat kotijoukkueen ja PuPe karkasi avausjakson voittoon.

— Mystinen läpilyönti keikautti pahasti meidän pääkoppaa. Olemme puhuneet, että voitamme, jos emme anna yhtään läpilyöntiä. Ja sitten sieltä räpsähtää kohdalta neljä juoksua, Kaikko harmitteli.

— Ulkopeli on parantunut ja pelasimme siihen asti hyvän jakson, mutta yhtään tuollaista halpaa läpilyöntiä ei kärsi antaa.

"Ei vaan ollut meistä lyömään sitä juoksua"

Toisella jaksolla räpylä sen sijaan piti. Yhteensä seitsemän sisävuoroa pelattiin ilman juoksuja ja pelin henki oli selvä HP:n viimeiseen vuoroon: yksi juoksu on jostakin loihdittava.

HP sai rakenneltua tilanteen, joskin kalliilla, kahden palon hinnalla. Lyöntijärjestyksen muutoksilla Kaikko sai estradille parhaat syömähampaansa: ensin Toikan, sitten Mahlamäen, ja lopulta vielä Otso Mäkelän.

— Olin aika varma, kun saimme vielä Toikan ja Mäkelän jokereiksi, että kyllä me sen yhden teemme. Ei vaan ollut meistä lyömään sitä juoksua, Kaikko sanoi.

— Ei antanut vastustajakaan tippaakaan armoa. Me annoimme heille ensimmäinen jakson ja he eivät antaneet meille toista.

Superpesiksen karsintapaikka on lauantaina ensimmäisen kerran tarjolla PuPelle sen kotikentällä. Tarvittaessa pelataan sunnuntaina Haminassa.

— Tiukka vääntö on edessä ja tästä parista menee varmasti jatkoon se joukkue, joka on sen ansainnut. Pyritään pelaamaan lauantaina niin, että sunnuntaina pelataan taas Haminassa. Taistelu jatkuu, Kaikko päätti.

OTTELUN RATKAISU: Seitsemän hyvää ulkopelivuoroakaan ei riitä, jos yhdessä räpylä vuotaa. HP johti avausjaksoa jo 5-1, mutta vieraiden Kasperi Laasosen läpilyönti katkaisi selkärangan. Toisella jaksolla tökki puolestaan sisäpeli.

KENTÄN TÄHTI: Matias Hangasmaa antaa joka ilta HP:lle mahdollisuuden voittaa. Keskiviikkona lukkari oli viidettätoista kertaa palkittuna, joista 11 on ollut joukkueen ykköspalkintoja. Varsinkin tolppa nousee komeasti ja pysyy lautasella.

TILASTO EI VALEHTELE: HP on tällä kaudella jäänyt viidesti kokonaan juoksuitta jaksolla. PuPella on kaudelta kaksi nollajaksoa, jotka nähtiin samassa ottelussa sarjakärki Manse PP:n vieraana. Nyt molemmat joukkueet jäivät harvinaisesti nollille toisella jaksolla.

Luetuimmat