Titaanit kaipasi neljättä ketjua Järvenpäässä, perjantain kova peli vaati veronsa

Heikki Löfman

Titaanien Panu Laitinen kiekon kanssa, takana Haukkojen Jussi-Pekka Jokinen.
Titaanien Panu Laitinen kiekon kanssa, takana Haukkojen Jussi-Pekka Jokinen.

Perjantaina jääkiekon Suomi-sarjan kotiavauksessaan Huntersin voittanut Titaanit koki lauantaina tappion Järvenpäässä. Haukat vei ottelun maalein 3–2 (1–1, 2–1, 0–0).

Avauserässä puntit olivat tasan. Aleksi Kiven ylivoimamaalilla Titaanit tuli tasoihin erän lopussa.

Toisen erän aluksi Tuomas Pekkonen löi Titaanit 2–1-johtoon, mutta sitten väsymys alkoi painaa. Haukat rankaisi kahdesti.

– Sitä se varmasti oli. Väsymys heijastui huolimattomuusvirheinä. Huomasi hyvin, että pelasimme toisena päivänä peräkkäin kolmella kentällä. Emme päässeet samalle tasolle kuin perjantaina, Titaanien päävalmentaja Mika Iltola sanoi.

Titaanit oli kehissä 16 kenttäpelaajan voimin kuten perjantainakin. Alaraajavamman saanut Santeri Salminen joutui jäämään vieraspelimatkalta sivuun. Sairastuvalta oli palannut Mikke Lempiäinen, tosin viikon sivussa jäältä ollutta hyökkääjää kuormitettiin varovasti.

Päätöserässä Iltola sekoitteli pelaajapakkaa, ja Titaanit sai uutta otetta. Peliä sotki Aleksi Kiven saama viiden minuutin rangaistus.

– Maalivahdin (33 torjunnan Jakob Brandner) rooli oli sen tappamisessa iso. Saimme riittävästi maalipaikkoja, mutta vastustajan veskari (Samu Mäkinen, 44 torjuntaa) taikoi aina jostain sen mailan avopaikan eteen. Kolmannen erän tasonnosto oli positiivinen asia, mutta kyllä sen huomasi, ettei Suomi-sarjan tuplapeliä voi pelata 15–16 pelaajan voimin, Iltola sanoi.

Salmisen vamman vakavuus selviää alkuviikosta. Nilkkavaivaisen Patrik Ruotsalaisen peluuttamista harkittiin jo, mutta pohdinnan jälkeen hänelle annettiin vielä lisää toipumisaikaa.

Titaanit pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina, jolloin vuorossa on vastavierailu Huntersin luo Porvooseen.

Kommentoidut