PeKa julkaisi melkoisen siirtopommin: Catzin luottopelaaja Elena Reshetko siirtyy Kotkaan

Kai Skyttä

Elena Reshetko on tuttu pelaaja Peli-Karhuille. Kuva viime kevään toisesta finaaliottelusta Catz-PeKa.
Elena Reshetko on tuttu pelaaja Peli-Karhuille. Kuva viime kevään toisesta finaaliottelusta Catz-PeKa.

Viimeiset 14 kautta Lappeenrannan Catzia edustanut Elena Reshetko, 33, siirtyy Peli-Karhuihin yhden vuoden sopimuksella.

Reshetko on voittanut pitkällä urallaan kuusi SM-kultaa, kuusi SM-hopeaa ja yhden pronssin. Kovana korintekijänä tunnettu Reshetko on jokaisella pelikaudellaan yltänyt yli 10 pisteen keskiarvoon.

— On suuri kunnia saada Elenan tasoinen pelaaja PeKaan. Elena on jo vuosia ollut sarjan parhaita ja tunnetuimpia pelaajia. Hän tulee olemaan ammattimaisella asenteellaan ja voitontahdollaan myös erittäin hyvä esimerkki nuorille pelaajillemme, joita tulevalla kaudella tulee olemaan enemmän kuin viimekausina. Elenan meillä alkaa olla taas mestaruudesta taisteleva joukkue kasassa, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä kommentoi tiedotteessa.

Suomen kansalaisuuden kesällä 2018 saanut Reshetko on valittu kahdesti vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi (2011-2012, 2015-2016) ja kahdesti myös finaalien tärkeimmäksi pelaajaksi (2009-2010, 2012-2013).

Peli-Karhuilla on sopimukset ensi kaudesta Minna Stenin, Ellen Järvisen, Tiasha Grayn, Zykera Ricen, Elina Oravakankaan, Elena Reshetkon ja Noora Järvikankaan kanssa.