Loukkaantumisesta toipunut Akilah Sims palautti PeKan heti voittokantaan — "Tosi hieno juttu, ettei jenkkivaihdoksiin jouduttu, sillä sellaisia emme todellakaan halua tehdä"

Megan Mullings murjoi kauden ennätyspisteensä sentterittömän Vimpelin Vedon kaadossa.

Raimo Eerola

Loukkaantumisesta toipunut PeKan Akilah Sims rynnisti korille. Edessä oli Vimpelin Sydney Coffey, takana Noora Järvikangas.
Loukkaantumisesta toipunut PeKan Akilah Sims rynnisti korille. Edessä oli Vimpelin Sydney Coffey, takana Noora Järvikangas.

Vielä on Peli-Karhuilla matkaa alkukauden huippuvireeseen, mutta suunta on oikea. Kotkalaisten kanssa tasapisteissä ollut Vimpelin Veto kaatui lauantaina Karhuvuoressa lukemin 77—62 (39—34).

Joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat täysin erilaiset. PeKa on elänyt vaikeita aikoja Akilah Simsin sairausloman takia, kun taas ViVe porskutti neljän ottelun voittoputkessa.

Toisaalta, Sims palasi nyt kokoonpanoon ja vimpeliläisiltä puuttui kaksi aloitusviisikon pelaajaa.

— Meillä on muutenkin kapea materiaali, joten kahden pelaajan puuttuminen tietysti näkyi. Pelaajat kuormittuivat liikaa ja väsymys iski, ViVen päävalmentaja Jarkko Havu myönsi.

ViVen parasta piste- ja levypallonaista, joukkueen käytännössä ainoaa sentteriä, Avyanna Youngia ei Karhuvuoressa näkynyt. Havu ei halunnut avata tilannetta enempää.

— Young ei enää pelaa meillä, ja korvaaja saapui tänään Suomeen.

Erinomainen Mullings

PeKa iski säälimättä vimpeliläisten heikkoon kohtaan ja toimitti palloa korin alle erityisesti Megan Mullingsille. Sarjan tarkin kakkosten heittäjä nosteli tutun tappavalla prosentilla korin toisensa jälkeen.

— Ei ole mikään salaisuus, että meidän taktiikka oli tunkea palloa sisään. Vaikka välillä meni tahmeaksi, niin taktiikka onnistui ja Megan oli erinomainen, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä kiitteli.

ViVen Noora Järvikangas oli Youngin puuttuessa paljon vartija, mutta hankki jo reilussa kolmessa minuutissa kolme virhettä. Karhun Poikien kasvatti palasi kuitenkin kentälle sisuuntuneena ja sivusi lopulta uransa piste-ennätystä (22).

— Tietysti virhevaikeuksissa joutuu miettimään puolustusratkaisuja, mutta onneksi ei tullut viidettä. Hyökkäyspäässä satuin onnistumaan vapaista paikoista, Järvikangas vähätteli.

Murskaava 20—0-veto ratkaisi

PeKa viritteli ensimmäisellä jaksolla ensin 10—0-runin, ja perään 13—0-pätkän, mutta ViVe kampesi molemmilla kerroilla mukaan peliin.

— Vimpeli on hyvä joukkue, he voittivat tällä kokoonpanolla juuri Hyvinkään 17 pisteellä. He pitivät tempoa koko ajan ja rankaisivat heti virheistä, Mäkelä muistutti.

Kolmannella neljänneksellä PeKa sai tarpeekseen. Väsähtänyt ViVe oli hiljaa lähes kahdeksan minuuttia, kun kotijoukkue rummutti 20—0 –putkella lukemiksi 66—47.

— Olimme puolustuksessa aggressiivisia ja pääsimme juoksemaan meidän omaa nopeaa peliä, Mäkelä taustoitti.

Voitto ja Simsin paluu riemuna

Mäkelä myönsi ajoittaisen nihkeyden, mutta painotti voiton tärkeyttä. Simsin paluu oli illan paras uutinen, vaikkei PeKan tähti luonnollisesti heti ollut parhaimmillaan.

— Kaikki tietävät, että Sims on meille tosi iso palanen. Tosi hieno juttu, ettei jenkkivaihdoksiin jouduttu, sillä sellaisia emme todellakaan halua tehdä yhdenkään amerikkalaisemme kohdalla, Mäkelä päätti.

Kolmantena oleva PeKa kohtaa seuraavaksi torstaina Helmi Basketin Helsingissä.

PeKa—Vimpeli 77—62 (19—15, 20—19, 20—13, 18—15)

PeKa: Megan Mullings 23/11/5 torjuntaa, Daisha Simmons 15/8/5 riistoa, Anissa Pounds 15/4, Akilah Sims 14/7/5 syöttöä, Maria Koskinen 5/2, Laura Lehtoranta 3/1, Matilda Mässeli 2/2, Elina Oravakangas 0/4.

Vimpeli: Noora Järvikangas 22/3, Sydney Coffey 14/6/6 riistoa, Pachiyaanna Roberts 12/8, Lotta Vehka-aho 8/5, Riikka Kujala 3/5/5 syöttöä, Taru Timo 3/3, Miina Niemitalo 0/2.

Erotuomarit: Kalju Pluutus, Olli-Pekka Salmela

Yleisö: 277

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.