KTP:lle yksi uusi sopimus, paljon muita pelaajia näytillä — ”Viimeistään ensi viikolla tulee lisää”

Anton Eerola jatkoi päättynyttä sopimustaan yhdellä vuodella.

Antti Kaarto

Anton Eerola (viirupaidassa etualalla) teki KTP:n kanssa jatkosopimuksen. Kotkassa näytillä on tällä viikolla käynyt muiden muassa HJK:n kasvatti Johannes Kytilä (kolmas oikealta), joka edusti viime kaudella MyPaa.
Anton Eerola (viirupaidassa etualalla) teki KTP:n kanssa jatkosopimuksen. Kotkassa näytillä on tällä viikolla käynyt muiden muassa HJK:n kasvatti Johannes Kytilä (kolmas oikealta), joka edusti viime kaudella MyPaa.

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva KTP on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen keskikenttäpelaaja Anton Eerolan kanssa. Viime viikolla 20 vuotta täyttäneen Eerolan edellinen kolmevuotinen sopimus päättyi viime kauden jälkeen, ja jatkopäätös oli helppo.

— Vähän soiteltiin muualtakin, mutta ei ollut vaikea päätös jatkaa KTP:ssä. Sain viime kaudella paljon vastuuta, ja se helpotti päätöstä vielä entisestään, Eerola kertoo.

Kauteen 2018 verrattuna Eerola enemmän kuin kymmenkertaisti Ykkösen peliminuuttinsa. Hän pelasi 18 ottelua, joista 12 oli täysiä 90 minuutin työpuhteita.

Kesäkuun alussa hän teki kotiottelussa MuSan Salamaa vastaan ensimmäisen maalinsa Ykkösessä.

Osuma jäi kauden ainoaksi. Syyskuun alun jälkeen Peli-Karhujen kasvattia ei enää näkynyt edes penkillä.

— Ulkosyrjässä todettiin rasitusmurtuma, ja lopulta olin sen takia sivussa koko loppukauden. Nyt jalka on ihan täydessä kunnossa, Eerola kertoo.

Jotain meillä on jo melkein valmiinakin. — Argo Arbeiter

Kun Saku Leppänen loukkaantui ja Ralph Kottoy sai joukkueesta potkut, sai pikemminkin laiturina tunnettu Eerola paljon vastuuta keskikentän keskustassa. Hänelle jäi vähän oudomman pelipaikan esityksistä hyvä tunne.

— En näe mitään ongelmaa keskikentällä pelaamisessa, siellä olen pelannut nuorempanakin. Olemme itse asiassa Argon (päävalmentaja Arbeiter) kanssa jutelleet, että ensi kesänäkin pelaisin keskellä tai ylempänä keskikenttäpelaajana. Mutta sen näkee sitten, Eerola sanoo.

Hän ei opiskele tai käy töissä vaan keskittyy tällä hetkellä jalkapalloon.

Sari Tauru

Kosovolais-suomalainen hyökkääjä Driton Shala pelasi KTP:ssä kaudella 2017. 21 Kakkosen ottelussa syntyi viisi maalia.
Kosovolais-suomalainen hyökkääjä Driton Shala pelasi KTP:ssä kaudella 2017. 21 Kakkosen ottelussa syntyi viisi maalia.

Ainakin seitsemän pelaajaa näytillä — ”muutama kiinnostaa”

Eerola saanee pian lisää seuraa sopimuspelaajien joukossa, sillä KTP:n harjoituksissa vilisee nyt näytillä olevia pelaajia.

Tällä viikolla kotkalaisten testissä ovat olleet ainakin maalivahdit Anton Lepola (viime kaudella TPS), Ville Seppä (Jaro) ja Severi Ikäheimo (SJK), puolustajat Gentrit Kovaqi (SalPa), Johannes Kytilä (MyPa) ja Leon Pierce (KäPa) sekä hyökkääjät Driton Shala (AC Oulu, Reipas) ja Miika Kauppila (KäPa).

22-vuotias Shala pelasi KTP:ssä Kakkosen kaudella 2017, mutta muut ovat Kotkassa tuttuja korkeintaan vastustajien paidasta.

— Ensimmäisten kokemusten perusteella joukossa on muutamia, jotka kyllä kiinnostavat, päävalmentaja Arbeiter sanoi.

— Mutta katsomme rauhassa lisää ja teemme sitten päätöksiä.

Arbeiter sanoo olevansa tyytyväinen joukkueen kokoamisen tilanteeseen.

— Tietysti koutsi haluaisi, että joukkue on koossa nopeasti, mutta ei se ole aina realistista. Olemme hyvin aikataulussa. Joitain sopimuksia voi syntyä nopeastikin, mutta muutama paikka voi olla auki maaliskuun alkuun asti, Arbeiter pyöritteli.

Viimeistään ensi viikolla lisää

KTP kartoittaa pelaajia vielä lähes jokaiselle kentän osalle. Maalivahdin lisäksi puhetta on ollut ainakin Aleksi Pahkasalon tilalle etsittävästä maalintekijästä ja vasemman puolen topparista. Arbeiterin mukaan vahvistusta tulee ”ehkä vielä keskikentällekin”.

— Jotain meillä on jo melkein valmiinakin, virolaisvalmentaja sanoi.

FC KTP:n varapuheenjohtajan Jukka Mustosen mukaan seura kertoo lisää sopimusuutisia ”pian — viimeistään ensi viikolla”.