Kolmosessa tarjotaan naapuriapua – Nousua tavoitteleva PeKa saa kapealle keskikentälleen vahvistuksen paikallisvastustaja KyPasta

HaPK heitti hyvästit haaveille ylemmästä loppusarjasta.

Ella Karttunen

PeKan Nico Pietiläinen onnistui jälleen kahdesti maalinteossa. Kuuden ottelun jälkeen hyökkääjä johtaa maalipörssiä kymmenellä osumallaan.
PeKan Nico Pietiläinen onnistui jälleen kahdesti maalinteossa. Kuuden ottelun jälkeen hyökkääjä johtaa maalipörssiä kymmenellä osumallaan.

Kaksi vuotta sitten Peli-Karhuista omaksi seurakseen irrottautunut Kymin Palloilijat ei ole unohtanut juuriaan.

KyPan tie kohti Kaakkois-Suomen Kolmosen ylempää loppusarjaa näyttää nousevan pystyyn, joten seurassa osataan katsoa isompaa kuvaa – keskikenttäpelaaja Juho Raivela vaihtaa paikallisseurasta toiseen.

– Juho lähtee auttamaan PeKaa sarjanousussa. Kotkassa olisi tärkeää olla myös Kakkosen joukkue, KyPan pelaajavalmentaja Samu Raivela kertoi.

PeKalla on nimenomaan keskikentällä poissaoloja armeijan ja opiskelun takia, joten päävalmentaja Samuli Nieminen päätyi tiedustelemaan apuja naapuriseurasta.

– Kerroin heti avoimesti Samulle, että aion kysyä velipoikaasi meille pelaamaan. Yritin häntä itse asiassa jo ennen kauden alkua, mutta silloin ei vielä onnistunut, Nieminen paljasti.

– Täytyy kyllä nostaa hattua KyPalle.

Keskiviikkona Raivela oli vielä KyPan mukana

Keskiviikkona Juho Raivela oli vielä KyPan mukana, kun joukkue pelasi 1–1-tasapelin Lappeenrannan Pallon vieraana.

– Pallonhallinta oli meille noin 70–30, ja varsinkin toisella jaksolla peli alkoi kääntymään meille. Olisimme kyllä ansainneet voiton, Samu Raivela harmitteli.

KyPan tasoitusmaalin iski toisella puoliajalla Antti Riihimäki.

KyPalla on kuuden parhaan joukkueen ylempään loppusarjaan matkaa viisi pistettä, kun neljä ottelua on pelaamatta.

– Kyllähän tämä hankaloitti, kun juuri LaPa on siinä viivan päällä, valmentaja Raivela myönsi.

PeKa jatkoi vakuuttavaa voittokulkuaan

PeKa puolestaan jatkoi keskiviikkona vakuuttavaa voittokulkuaan kukistamalla Imatran Pallonseuran maalein 5–2 (2–1).

Olisimme ansainneet joitain pisteitäkin. — Saku Halonen

– Hyökkäys toimii, mutta puolustuksen kanssa on vielä miettimistä. Vieläkään ei tullut nollapeliä, valmentaja Nieminen mietiskeli.

Sarjan maalipörssiä johtava kärkipari Nico PietiläinenJimi Lassila oli jälleen pelipäällä. Lassila iski kauden kahdeksannen maalinsa ja Pietiläinen nosti kahdella osumalla saldonsa jo kymmeneen.

– Aika jäätäviä alkaa näiden kahden veijarin maalimäärät olla, Nieminen hämmästelee.

– Mutta täytyy muistaa, että muu joukkue ne paikat tekee – tarjoilu pelaa.

Kärkiparin ohella maalinteossa onnistuivat myös Niklas Leinonen ja Elmo Toivanen. PeKa johtaa sarjaa kuuden ottelun jälkeen, mutta ottelun vähemmän pelanneet SavU ja STPS hengittävät niskaan voiton päässä.

Nousu Kakkoseen on vielä monen mutkan päässä. Kuuden joukkueen loppusarjasta vain voittaja pääsee nousukarsintoihin, joihin liittyy viisi joukkuetta kivikovista Helsingin- ja Turun piireistä. Neljä joukkuetta nousee Kakkoseen.

– Sinne on vielä todella pitkä matka. Pidetään jalat maassa, Nieminen painotti.

Haminan Pallo-Kissat taisteli, mutta joutui taipumaan

Haminan Pallo-Kissojen loppukausi näyttää sen sijaan jatkuvan alemmassa loppusarjassa. Joukkue taisteli keskiviikkona hyvin Kouvolan Susien isäntänä, mutta joutui taipumaan numeroin 1–2 (1–1).

– Harmittaa joukkueen puolesta. Menee vähän saman fraasin toistamiseksi, mutta olisimme ansainneet joitain pisteitäkin, päävalmentaja Saku Halonen harmitteli.

HaPK johti Joona Pasin läpiajomaalin jälkeen 1-0, mutta vierasjoukkue rynni rinnalle ja ohi.

Yhden voiton ja viiden tappion jälkeen Halonen myöntää ylemmän loppusarjan olevan hiljalleen utopiaa.

– Ei enää paukut riitä. Meidän pitäisi voittaa kaikki loput pelit ja muiden vielä pelata sopivasti ristiin, Halonen sanoi.

Nuori joukkue lähtikin kauteen uusimaan sarjapaikkaansa. Tavoite on saavutettu, jos välttää viiden joukkueen alemmassa loppusarjassa jumbopaikan.

– Peruspeli on ihan hyvällä mallilla ja pystymme haastamaan kärkijoukkueitakin, Halonen vakuutteli.