Imatralta Titaaneihin tulleella Leevi Pekkarisella on Ketterää vastaan näytön paikka — ”Hyökkäyspainotteinen pelityyli sopii minulle”

Antti Kaarto

Kotkaan muuttanut Leevi Pekkarinen on saanut Titaanien yhteistyökumppaniyritykseltä päivätöitä.
Kotkaan muuttanut Leevi Pekkarinen on saanut Titaanien yhteistyökumppaniyritykseltä päivätöitä.

Leevi Pekkarinen, 21, siirtyi täksi kaudeksi Titaaneihin Imatran Ketterän A-nuorista. Lauantaina hän kohtaa edellisen seuransa Suomen cupin ottelussa.

— Ketterässä miesten joukkueeseen on kova tunku. En nähnyt, että minulla olisi ollut vielä mahdollisuuksia päästä sinne. Titaaneista otettiin yhteyttä, ja tuli fiilis, että haluan Kotkaan. Suomi-sarja on hyvä sarja ja hyvä välietappi pyrkiä vielä ylemmäs, Pekkarinen sanoo.

Ketterä on hallitseva Mestiksen ja Suomen cupin voittaja.

Lahdessa syntynyt, Pelicansin ja heinolalaisen Vierumäki Unitedin juniorijoukkueiden kautta Imatralle siirtynyt Pekkarinen pelaa Kotkassa ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjassa. Harjoitus- ja cup-pelit ovat antaneet osviittaa tulevasta.

— Kamppailu on ihan erilaista, pelaajat ovat paljon vahvempia. Voima on ilman muuta isoin kehityskohteeni. Sentterinä minun pitää pystyä kamppailemaan puolustuksen keskellä, Pekkarinen sanoo.

Hän sanoo vahvuuksiensa olevan hyökkäyspään kiekollisessa pelissä.

— Tarkkoja pisteodotuksia minulla ei tälle kaudelle ole, pyrin luomaan paikkoja muille pelaajille. Titaanien hyökkäyspainotteinen pelityyli antaa siihen mahdollisuudet.

Viime kaudella Pekkarisen pistesaldo A-nuorten Mestiksen 44 ottelussa oli 11+27=38.

Iltola tuttu lainapestiltä

Pelaajalla on aiempaa tuntumaa päävalmentaja Mika Iltolaan. Iltola valmensi Titaanien A-nuoria kaudella 2016—17, jolloin Pekkarinen kävi Kotkassa lainalla viidessä nuorten Mestiksen ottelussa.

— Tulemme hyvin toimeen. Iltolan vaatimustaso on kova, mutta niin pitääkin olla, jotta pystymme parantamaan joka päivä.

— Pyrimme pelaamaan iloista kiekkoa, pitämään kovaa vauhtia ja kääntämään peliä mahdollisimman nopeasti ylöspäin. Haemme aktiivisesti kiekonriistoja emmekä peruuttele. Yleisöönmenevää lätkää, Pekkarinen kuvaa Titaanien pelitapaa.

Puolitoista kautta Ketterässä pelanneelle Pekkariselle lauantain pelissä on oma erikoislatauksensa.

— On tämä tietyllä tavalla näytön paikka. Valmentajat ovat tuttuja, samoin muutamat pelaajat. Pääsemme mittaamaan tasomme parhaalla mahdollisella tavalla.

Suomen cupin 3. kierroksen ottelu Titaanit—Ketterä pelataan Kotkan jäähallissa lauantaina kello 17.

Luetuimmat