Paikallispelin asetelma käy lämpöisemmäksi — ”Lammilan on hyvä huudella sieltä sadan kilometrin päästä”

Haminan Palloilijat ja Kouvolan Pallonlyöjät valmistautuvat perjantain otteluun omissa leireissään. Psykologinen asetelmien hakeminen on aloitettu.

Paikallispelin asetelma käy lämpöisemmäksi — ”Lammilan on hyvä huudella sieltä sadan kilometrin päästä”

ASETELMA:

Kaksi edellistä ottelua hävinnyt HP saa vastaansa yhdentoista ottelun voittoputkessa porskuttavan sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjät. Seinäjoella JymyJusseja vastaan viimeinen terävyys jäi sisäpelissä uupumaan. HP:n numerolla pelaavilta kotiuttajilta Janne Leppälältä ja Otso Mäkelältä vaaditaan onnistumista, jos oranssipaidat haluavat pisteitä 90-vuotisjuhlaottelustaan. Ottelua varten Vallikentälle on torstaina pystytetty vielä lisäkatsomo, joten näyttämö paikallisottelulle alkaa hakea vertaistaan.

SEURAA HEITÄ:

Juha Toikan pelikunto selvisi ottelun alla. Mies pelasi puolikuntoisena Seinäjoella, mutta HP-leiristä ilmoitetaan Toikan olevan sataprosenttisessa pelikunnossa tulevassa ottelussa. Toikka aloittaa ottelun jokeripaidassa. Hänen paikkansa ulkokentällä ottaa vikkeläjalkainen Lauri Kaartokallio. Mielenkiintoista on seurata myös kuinka HP:n nuoret pelaajat selviytyvät ulkona Kouvolan hyvävireistä sisäpeliä vastaan. HP:n Joona Mäkelä ja Valtteri Hämäläinen huomioitiin tällä viikolla Itä-Länsi-kutsulla A-poikien arvo-otteluun.

SANOTTUA:

KPL:n kapteeni Anssi Lammila totesi Pallonlyöjien verkkosivuilla HP:n ulkopelin heikon kohdan löytyvän koppariosastolta.

— Lyöjämiehet päättäköön omat lyöntinsä, mutta Henri Heikkilä lienee yksi pommituksen kohde ulkokentällä, Lammila sanoo KPL:n verkkosivuilla.

Lammila odottaa Vallikentän hurmosta vesi kielellä.

— Kymmenen vuotta olen Kouvolassa pelannut ja nyt tuntuu ensimmäistä kertaa siltä, että edessä on todellinen paikalliskamppailu. Hyvinkään Tahko tai Imatran Pallo-Veikot eivät ole samanlaisia odotuksia vielä aiheuttaneet, Lammila kertoo.

HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen linjaa, että HP ei ota taka-askelia ottelussa eikä ennen sitä.

— Lammilan on hyvä huudella sieltä sadan kilometrin päästä. Jos on Suomen huonoin rysty kolmospolttajaksi ja ei osaa lyödä kuin pomppua niin olisin hiljempaa, Pulliainen sanoo.