PeKa pani puolustuksen kuntoon ja voitti kiivaan pudotuspeliavauksen — Honka kaatui 75—67

Kimmo Seppälä

PeKan Linda Lehtoranta (kasvot kameraan) vartioi tarkkaan pikkusiskoaan Roosaa. Hongan vaarallinen heittokone jäi 7 pisteeseen.
PeKan Linda Lehtoranta (kasvot kameraan) vartioi tarkkaan pikkusiskoaan Roosaa. Hongan vaarallinen heittokone jäi 7 pisteeseen.

Viime aikoina kotisalissa kangerrellut Peli-Karhut tuntuu saaneen ongelman järjestykseen kauden tärkeimpien pelien alkaessa. PeKa avasi naisten korisliigan pudotuspelit 75—67 (37—34) -voitolla Hongasta.

Puolivälierien avaus oli tiukkaa taistelua alusta loppuun. Välillä tunteetkin kävivät kuumina, eikä vähiten sen vuoksi, että erotuomarikolmikon Ariadna Chueca Moreno, Juha Penttilä ja Juho-Topias Tuomaala linja oli — miten sen nyt nätisti sanoisi — arvaamaton.

Alussa mentiin vuorovedolla:

Honka johti aluksi 10—2.

Sitten PeKa veti pariminuuttisen 11—0 ja meni edelle 13—10.

Honka otti aikalisän, joka tepsi: peli hetken päästä taas 13—21.

Avauskympin jälkeen taululla olivat numerot 18—26. Ne kielivät siitä, että PeKan puolustus ei toiminut.

Alta ohi — peli kääntyi

Toisen kympin alussa Hongan Camilla Simola nosti vapaasta paikasta korin alta ohi, kun vieraat johtivat 11 pisteellä 29—18. Se oli käännekohta, sillä PeKa sai puolustuksensa pitämään, ja Honka pelasi jakson lopun kahdeksan minuuttia ilman yhtään pelitilannekoria.

Puoliajalle mentiinkin jo kotijoukkueen johtaessa kolmella pisteellä.

Kimmo Seppälä

Brooke McCarty (oikealla) ja Noora Järvikangas vahtivat Hongan Minna Malia (4) ja Alexyz Vaioletamaa.

Wallen ja McCarty ratkaisijoina

Kolmannella neljänneksellä PeKa ratkaisi pelin.

Daniela Wallen ja Linda Lehtoranta löivät alkutahdit ja Brooke McCarty kantoi päävastuun lopusta.

Taitava takamies heitti kuudessa ja puolessa minuutissa 12 pistettä, kun PeKa karkasi 11 pisteen johtoon. Päätöskympillä Honka sinnitteli vielä kuuden pisteen päähän, mutta Wallen latasi kaksi kolmosta sisään juuri sopivaan aikaan, ja vieraitten kiri tyrehtyi.

McCarty ja Wallen heittivät molemmat 22 pistettä. Helmikuun alussa Kotkaan saapuneelle Wallenille pistemäärä on kauden korkein. Brittany Starling jäi kovassa puristuksessa 11 pisteeseen.

Samaan ylsi Linda Lehtoranta, jonka hyökkäyspeli on kuitenkin edelleen oudon sekaisin. Paljon plussaa PeKan ainoa maajoukkuepelaaja sai Hongassa pelaavan pikkusiskonsa Roosan (7 pistettä) lähes täydellisestä pysäyttämisestä.

Ellen Järvinen pelasi vain vajaat kahdeksan minuuttia, mutta tilastoihin jäi kentän toiseksi korkein plus-miinus-lukema, +12.

Toinen puolivälieräottelu pelataan perjantaina Espoossa. Välieriin pääsee kolmella voitolla.

Kimmo Seppälä

Daniela Wallen heitti kauden korkeimman pistemääränsä hyvällä hetkellä. Venezuelalaisen uusi korisliigaennätys on nyt 22 pistettä.