KTP:ltä kauden tasapainoisin esitys, Kouvoilta ”epänormaali” — ”Tämä kakkosten prosenttihan on ihan järjetön”

Tyrell Nelson heitti kauden ennätyspisteensä.

Lumikki Haaja

Tyrell Nelson teki Kouvoja vastaan kauden ennätyspisteensä (26). Kouvojen Elbert Matthews oli sivuroolissa, vaikka tässä uhittelikin korillemenolla.

Kymenlaakson koripallovaltikka pysyy Kotkassa. Ilmiömäiseen heittopeliin keskiviikkona Mansikka-ahon urheiluhallissa syttynyt KTP-Basket kaatoi Kouvot nyt toisen kerran kuluvan kauden aikana Korisliigassa.

Vierailija heilutti tahtipuikkoa alusta alkaen ja ajokoirana perässä jolkotellut kotijoukkue taipui tappioon lukemin 82—96 (42—44).

— Esityksemme oli ehdottomasti kauden tasapainoisin, KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen riemuitsi.

Siltä se todellakin näytti. Hyökkäyskorilla kotkalaiset takoivat kakkosensa pohjaan hirvittävällä 79,4 prosentin sihdillä.

— Tämä kakkosten prosenttihan on ihan järjetön. En tajunnut, että me näin hyvin viimeistelemme korin alla, Kaminen tutkaili tilastopaperia.

— Ensimmäisen kerran pystyimme hyödyntämään vahvuuksiamme eli näitä aika hyviä isoja kavereita. Vivahteikkaan kauden alun jälkeen olen iloisempi ja tyytyväisempi. Näyttää siltä, että pelimme on loksahtamassa kohdilleen, Kaminen myhäili tyytyväisenä.

Kamisen ei tarvinnut nojailla leukaansa

Kouvojen leirissä tunnelma oli apeampi. Kotijoukkueen puolustus oli repaleinen ja hyökkäyspäässä pelaajat sutivat aimo satsin vapaita heittoja rautoihin. Kolmen pisteen kaaren takaa Kouvot veti 29 laakia, mutta vain kuusi osui kohteeseen.

— Kouvoilla ei ollut paras heittopäivänsä. Ville Kaunisto sai monia vapaita kolkkeja, vaikka niin ei olisi pitänyt tapahtua. Jos ne olisivat menneet sisään, nojaisin varmasti tässä nyt leukaani, Kaminen pohti.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen ei nostanut tikun nokkaan heittopelin ontumista, vaan puolustuspelin.

— Eihän tämä normaalia ollut. Olimme monilla mittareilla mitattuna sarjan ensimmäisen neljänneksen paras puolustusjoukkue. Ja nyt tämmöisen vähän rikkonaisen tauon jälkeen tulemme ja puolustamme noin huonosti. Ei se ole normaalia.

— Siihen on yksinkertainen syy eli niin pelaat kuin harjoittelet.

”Nyt voi onnitella KTP:tä”

Lehtonen myönsi, että KTP oli ottelussa selkeästi parempi.

— Nyt voi kyllä onnitella KTP:tä. Joskus otteluiden jälkeen pitää kynsin hampain se onnittelu antaa, mutta tänään parempi voitti. He pelasivat hienon pelin.

Lehtosen mukaan Kouvojen suurimmat ongelmat löytyivät puolustuksen niin sanotulta heikolta puolelta.

— Meidän heikon puolen apu oli koko ajan myöhässä. Joku siitä kolmikosta aina nukahti. Toki meidän pitäisi pärjätä paremmin pallon kanssa.

— Olimme hyvässä rytmissä ennen taukoa. Puolustus oli pitänyt meidät peleissä mukana. Heiton kanssa on ollut ongelmia aikaisemminkin. Mutta nyt puolustus petti.

Pitkä tauko huolestutti

KTP:n ykkönen oli Tyrell Nelson (23/4), joka latoi pojonsa lähes 77 prosentin tarkkuudella. Antto Nikkarinen (6/7/9 syöttöä) johti vieraiden hyökkäystä juonikkaasti.

— Täytyy myöntää, että olen yllättänyt, siitä kuinka hyvin meni. Peleistä on ollut niin pitkä tauko, että olin vähän huolissani, Nikkarinen sanoi.

— Pakko olla kokonaisvaltaisesti tyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi Kouvojen hyökkäyslevypallojen määrään, Nikkarinen viittasi kotijoukkueen ilonaiheeseen eli 21 hyökkäysribariin.

David Gonzalvez (19/2) oli yhdessä Jeremy Morganin (21/2) kotijoukkueen onnistujia hyökkäyspäässä. Brian Asbury (16/7) aloitti vahvasti, mutta paras puhti katosi avauskympin jälkeen.

Ville Kaunisto (6/8) ja Tuomas Hirvonen (0/1) jäivät kauas parhaistaan. Hirvonen heitti kaikki seitsemän pelitilanneheittoaan ohi. Kaunisto ei puolestaan osunut kertaakaan kuudella kolmosellaan.

Ottelun tilastoja:

Kouvot—KTP 82—96 (19—21, 23—23, 22—29, 18—23)

Kouvot: Jeremy Morgan 21/2, David Gonzalvez 19/2, Brian Asbury 16/7, Elbert Matthews 6/4, Ville Kaunisto 6/8, Teemu Knihtinen 6/8, Ilmari Toikkanen 5/0, Vili Nyman 3/4, Severi Kaukiainen 0/1, Tuomas Hirvonen 0/1.

KTP: Tyrell Nelson 23/4, Matt Williams Jr. 21/2, Donte Thomas 17/7, Michael Pounds 12/3, Markus Rautasalo 6/2, Antto Nikkarinen 6/7/9 syöttöä, Kevin Langford 6/5/5 syöttöä, Joonas Lehtoranta 5/6, Eero Hannikainen 0/0, Okko Ailio 0/1, Jari Vekkilä 0/0, Janne Lehtoranta 0/0.

Erotuomarit: Jaakko Kaunisto, Elias Anttonen, Topias Antinmaa.

Yleisö: 1 185.