Peli-Karhut odottaa enää Linda Lehtorannan päätöksiä — Harjoitusotteluiden joukossa jälleen kokopäiväinen Karhulan-turnaus

Raimo Eerola

Mona Ratilainen sai Linda-Lotta Lehtorannan nimikirjoituksen Peli-Karhujen mestaruusjuhlassa Karhulan torilla viime keväänä. Lehtoranta palasi viime talvena peliparketeille ja PeKaan pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Naisten Korisliigan Peli-Karhut kertoi torstaina tehneensä sopimuksen yhdysvaltalaisen Ashley Morrissetten kanssa. Enempää pelaajia ei näillä näkymin ole enää joukkueeseen tulossa.

PeKan muut yhdysvaltalaiset ovat PeKassa jatkava Daisha Simmons ja Ashli Payne. Kotimaisia sopimuspelaajia ovat Minna Sten, Laura Lehtoranta, Reetta Tulkki, Noora Järvikangas, Ellen Järvinen ja Matilda Mässeli.

Lisäksi edustusjoukkueessa ovat PeKan A-junioreista Anni Eronen, Elli Heikkilä ja Sanni Paajanen.

Päävalmentaja Roope Mäkelän mukaan PeKa ei enää etsi uusia pelaajia, mutta odottaa yhden pelaajan tulevaisuudenkuvioiden selkiintymistä.

— Linda Lehtorannasta olemme tietenkin kiinnostuneita, mutta emme painosta häntä joka päivä. Jos hän ei lähde ulkomaille pelaamaan, olisimme tietenkin halukkaita ottamaan hänet mukaan. Hölmöjä olisimme, jos emme olisi kiinnostuneita, Mäkelä sanoo viime vuonna PeKassa pelanneesta kotkalaisesta.

Mäkelä sanoo olevansa joukkueeseen tyytyväinen.

— Meillä on hyvä balanssi jokaiselle pelipaikalle. On pitkiä pelaajia, takamiehiä ja heittäjiä.

Viisi harjoitusottelua

Peli-Karhut virittelee liigakuntoaan viidessä harjoitusottelussa.

Pelit alkavat sunnuntaina 16. syyskuuta Pälkäneellä, jonne on rakennettu uusi koripallohalli. Sen avausottelussa kohtaavat kahden viime kauden mestarit eli Peli-Karhut ja Hyvinkään Ponteva.

Keskiviikkona 19. syyskuuta PeKa matkustaa Kouvolaan, jossa se kohtaa Kouvottaret.

Lauantaina 22. syyskuuta Karhulan liikuntahallissa järjestetään turnaus, jossa pelaavat PeKan lisäksi Kouvottaret ja Espoo Basket Team.

— Vaikka pelaamme Karhuvuoressa, olemme viimeiset kolme vuotta halunneet järjestää turnauksen Karhulassa. Tällaiset kahden pelin päiväturnaukset ovat aikuisilla aika harvinaisia, mutta se sopii meille. Kaikki saavat pelata paljon, ja meillä on kaksi uutta amerikkalaista. Heidän sopimuksissaan on 30 päivän koeaika, joten haluamme tietenkin nähdä heidän pelaavan kunnolla, Mäkelä sanoo.

Harjoitusottelut päättyvät torstaina 27. syyskuuta. PeKa kohtaa Karhuvuoressa Torpan Pojat.

Naisten Korisliiga alka 6. lokakuuta.