Titaanien tappioputki ei ota katketakseen — ”Materiaali vei voiton tänään”

Titaanien tappioputki ei ota katketakseen — ”Materiaali vei voiton tänään”

Jaossa on vielä 24 pistettä ja kaikki on mahdollista. — Marko Oksanen

Titaanien tappioputki jääkiekon Suomi-sarjassa venyi perjantaina yhdeksään otteluun, kun sarjakakkonen Kiekko-Espoo oli kotonaan parempi 6—3 (1—2, 2—0, 3—1).

Titaanit johti avauserän jälkeen Santeri Suikkasen kahdella osumalla, mutta menetti otteen toisessa erässä pienten virheiden mukana. Päätöserässä vieraat joutuivat jahtaamaan riskillä kavennusta ja tasoitusta — eikä siinä lopulta hyvin käynyt.

— Materiaali vei voiton tänään, mutta joukkueelle pitää antaa paljon plussaa. Jos peli-ilme pysyy tällaisena, kaikki on vielä omissa käsissä, Titaanien päävalmentaja Marko Oksanen sanoi.

— Tiistaina oli 12 pelaajaa harjoituksissa, joten siihen nähden tämä oli hyvä esitys. Harmi vain, ettei se ainakaan näitä kärkijoukkueita vastaan tuo pisteitä palkinnoksi.

Titaanit päättää runkosarjan lauantaina kotiottelulla Nokian Pyryä vastaan. Pyry on sarjakolmonen, eikä kymmenennen peräkkäisen tappion välttäminen ole helppoa. Jokaikinen piste olisi kuitenkin tervetullut, sillä Titaanit lähtee alempaan jatkosarjaan tukevasti sarjapaikasta karsimaan joutuvien joukossa.

Eroa 13:ntena oleviin Järvenpään Haukkoihin on seitsemän pistettä. Alemmassa jatkosarjassa pelataan kahdeksan ottelukierrosta.

Vaikka pitkän kaavan kautta...

Oksanen jaksaa kuitenkin uskoa.

— Jos jatkamme kuten tänään, voitamme kyllä alemman jatkosarjan joukkueita. Jaossa on vielä 24 pistettä ja kaikki on mahdollista.

— Mutta jos emme pääse ylös neljän viimeisen joukosta, sitten mennään (turvaamaan sarjapaikkaa) pidemmän kaavan kautta, Oksanen sanoi.

Pitempi kaava voi olla aika pitkäkin:

Jatkosarjan neljä huonointa (6.—9.) pelaavat ensin putoamiskarsintaottelut paras viidestä -menetelmällä (kolme voittoa) otteluparein 6.—9. ja 7.—8. Otteluparien häviäjät jatkavat Suomi-sarjan karsintaan yhdessä 2. divisioonan lohkovoittajien kanssa.

Karsinnasta vain yksi joukkue pääsee Suomi-sarjaan kaudeksi 2019—20.