Pulkkasella vaikea päätöskierros — Sisilian avointen voitto meni Ruotsiin

imago sport

Joakim Lagergren otti Sisiliassa ensimmäisen voittonsa Euroopan-kiertueella.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen sijoittui jaetulle 63. sijalle tänään päättyneessä Euroopan-kiertueen Sicilian Open -kilpailussa Italiassa. Pulkkanen käytti päätöskierrokseen 72 lyöntiä (yksi yli parin) ja putosi tuloslistalla 15 sijaa alaspäin.

— Vähän vaikea oli kierros. Puttaaminen oli hyvällä tasolla koko viikon ajan, mutta lähestymislyönnit olivat tänään melko heikkoja, lopputulokseen +1 (74+70+69+72) päätynyt Pulkkanen sanoi.

Hän palaa nyt Suomeen ja isännöi jo huomenna Kotkassa viidettä kertaa pelattavaa nimikkoturnaustaan. Turnausgolfiin Pulkkanen palaa puolentoista viikon kuluttua Englannissa pelattavassa PGA:n mestaruuskilpailussa. Wentworthin kentällä pelattava 7 miljoonan dollarin turnaus kuuluu Euroopan-kiertueen isoimpiin, samoin kuin seuraavalla viikolla Bresciassa pelattava Italian avoin mestaruusturnauskin.

Sisilian avointen voitto meni Ruotsiin Joakim Lagergrenille. Hän kukisti ensimmäisen uusintareiän birdiellä ranskalaisen Michael Lorenzo-Veran. Kaksikko oli päätynyt 72 reiän jälkeen tasatulokseen —16.

Suomalaisittain päätöspäivä oli vaisu, sillä myös Mikko Korhonen ja Oliver Lindell laskettelivat tuloslistalla alamäkeen. Korhonen (—5) jakoi sijan 26 ja Lindell (par) sijan 58. Kalle Samooja oli finaalipäivän paras suomalainen 68 lyönnin (—3) kierroksellaan ja nousi lopputuloksissa 58. sijalle tasoihin Lindellin kanssa.