"Aika huikeita veijareita" – Nico Pietiläinen teki neljä ja Jimi Lassila kolme, kun PeKa haki murskavoiton Ristiinasta

8–1-voitto nosti kotkalaiset ainakin hetkeksi Kolmosen kärkipaikalle.

Juha Rika

"Aika huikeita veijareita" – Nico Pietiläinen teki neljä ja Jimi Lassila kolme, kun PeKa haki murskavoiton Ristiinasta

Peli-Karhujen pelätty hyökkääjäkaksikko Nico Pietiläinen–Jimi Lassila alkaa toden teolla päästä vauhtiin jalkapallon Kolmosessa. Pietiläinen mätti neljä ja Lassila kolme maalia lauantaina, kun PeKa murskasi vieraskentällä Ristiinan Pallon 8–1 (4–1).

PeKaan täksi kaudeksi siirtynyt kärkipari on tehnyt neljän sarjakierroksen aikana yhteensä jo 13 maalia. Pietiläinen on latonut seitsemän ja kauden ensimmäisestä ottelusta poissa ollut Lassila kuusi osumaa. PeKan kaksikko on sarjan maalintekijätilaston kärjessä omilla teillään.

PeKa avasi kauden 1–2-kotitappiolla LaPaa vastaan, mutta on sen jälkeen ottanut sarjan tyvipään joukkueista kolme murskavoittoa ja nousi nyt ainakin hetkeksi sarjan kärkipaikalle.

– Aika huikeita veijareita, PeKan valmentaja Samuli Nieminen sanoi Pietiläisen ja Lassilan maalitalkoista.

Tämä oli toistaiseksi kauden paras esitys. Todella ehjä 90-minuuttinen. — Samuli Nieminen

– Mutta kokonaisuutenakin tämä oli toistaiseksi kauden paras esitys. Todella ehjä 90-minuuttinen.

Nieminen valitteli edellisen voiton jälkeen vielä joukkueensa "nihkeyttä", mutta näkee nyt merkkejä paljon paremmasta.

– Meillä on uusia pelaajia, ja jouduimme aloittamaan koronatauon jälkeen lähes nollilta. Olemme keskustelleet paljon ja katselleet videoita, ja nyt alkaa sujua.

– Nyt lepäämme vähän ja alamme valmistautua tärkeään peliin Susia vastaan. Onneksi se on vieraissa, jossa meillä tuntuu kulkevan paremmin, Nieminen naureskeli.

PeKan kahdeksannen maalin Ristiinassa teki loppuhetkillä Juuso Vilkki. Ri-Pan ainokaisesta vastasi 37-vuotias entinen liigapelaaja Miikka Oinonen.