KTP:lle historiallinen vierasvoitto Tammisaaresta, kriisijoukkue EIF ei voinut mitään

Kotkalaiset käyttivät keskialueen tyhjät tilat edukseen ja osuivat maaliin neljästi.

Antti Kaarto

Kalle Multanen oli mukana kaikissa KTP:n maaleissa. Kuva on viime viikon Haka-kotiottelusta, Multasen vieressä Hakan Niklas Friberg.
Kalle Multanen oli mukana kaikissa KTP:n maaleissa. Kuva on viime viikon Haka-kotiottelusta, Multasen vieressä Hakan Niklas Friberg.

KTP palasi voittojen tielle hakemalla historiansa ensimmäisen vierasvoiton Tammisaaresta. EIF kaatui selvin numeroin 4—1 (3—0), mikä aiheutti vastustajalle neljännen peräkkäisen tappion.

Ensimmäisen puoliajan päätösminuutit nousivat KTP:n vierasottelussa ratkaiseviksi, kun keltapaidoissa pelannut kotkalaisjoukkue haki selvänumeroisen voiton. Ratkaisevat 2—0- ja 3—0-osumat syntyivät avauspuolikkaan viimeisen viiden minuutin aikana.

Maalit olivat kaunista katseltavaa, kun ensin Kalle Multanen puski Aleksi Pahkasalon kulman verkkoon ja hetkeä myöhemmin Kasperi Liikonen latasi puolittaisen läpiajonsa päätteeksi pelivälineen vasempaan alakulmaan.

Pelinavauksia alhaalta

KTP iski avausmaalinsa jo 13. minuutilla Juuso Laitisen survottua kulmapotkun jälkeisestä maalinedushässäkästä pallon maaliin.

— Saimme avattua peliämme monta kertaa alhaalta. Löysimme keskialueelta tyhjiä tiloja, joita hyödynsimme. Tiesimme EIF:n olevan väsynyt, sillä he olivat pelanneet seitsemään päivään kolme ottelua, mutta olihan se kuitenkin hienoa voittaa, KTP:n kapteeni Laitinen summasi.

Toisella puoliajalla EIF pystyi kaventamaan 63. minuutilla KTP:n puolustuksen nukahduksen seurauksena, kun KTP:n Tuomas Ollilan kaksoisveli Akseli onnistui viimeistelemään osuman. Se oli tammisaarelaisten ensimmäinen osuma kolmeen ja puoleen otteluun. Se ei kuitenkaan herättänyt kotijoukkuetta mukaan tähän otteluun.

Otteluruuhka ja valmentaja ulos

KTP viimeisteli päätösnumerot vain viittä minuuttia myöhemmin komean kuvion päätteeksi, jossa Multanen ja Tuukka Kurki petasivat Pahkasalolle paikan laittaa pallo tyhjään maaliin.

— Se oli aika hyvä peli meiltä. Teimme neljä maalia, mutta valitettavasti vastustaja teki yhden. Tiedän EIF-tilanteen ennen ottelua, se oli vähän sama kuin meillä viimeksi Hakaa vastaan. Sellainen on aina haasteellista, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter sanoi.

EIF:n otteluruuhkan lisäksi seurajohto oli antanut vain muutamaa päivää ennen ottelua potkut päävalmentajalleen Gabriel Garcia Xatartille. Vastuun valmentamisesta on toistaiseksi ottanut aiempi kakkosvalmentajaduo Guillem Santesmases ja Johan Estlander.

— Aloitimme ottelun kohtuullisen hyvin, mutta jouduimme juoksemaan liikaa pallon perässä. Avausmaalin jälkeen pysyimme vielä hyvin mukana, mutta toisen maalin jälkeen energiatasomme tippuivat alas, Santesmases huokaili tappion jälkeen.

”Henkisesti iso kolahdus”

Edellisessä ottelussa 100:nnen Ykkösen ottelunsa pelannut Ville Sevón osasi myöntää rehdisti kotkalaisten paremmuuden.

— Meillä oli pieniä mahdollisuuksia taistella voitosta. Vastustaja laittoi meitä juoksemaan ihan liikaa. Se oli kova peli, ja 2—0-maalin päästäminen oli meille henkisesti iso kolahdus, josta emme toipuneet, Sevón totesi.

12 ottelun jälkeen KTP on viidentenä 17 pisteellä. Eroa kärkeen on jo peräti 15, mutta toiseen sijaan kahdeksan pistettä.

Luetuimmat