HP:n nuori joukkue tavoittelee menestystä kahdessa sarjassa — illan reissupelistä tuli pakkovoitto

Tyttöjen superpesistä pelaava HP:n joukkue muodostaa rungon tälläkin kaudella myös naisten suomensarjajoukkueessa. Bensa ei lopu koneesta kovan otteluruuhkan keskelläkään.

Linda Varoma

Pelilaukkujen pakkaaminen on Noora Pasille tuttua. Hän pelaa tällä kaudella HP-paidassa sekä tyttöjen superpesistä että naisten suomensarjaa. Perjantain pelireissulle helsinkiläistä Roihua vastaan lähdettiin henkilöautoilla.
Pelilaukkujen pakkaaminen on Noora Pasille tuttua. Hän pelaa tällä kaudella HP-paidassa sekä tyttöjen superpesistä että naisten suomensarjaa. Perjantain pelireissulle helsinkiläistä Roihua vastaan lähdettiin henkilöautoilla.

Autossa istuminen on HP:n tyttöjen superpesisjoukkueelle tuttua puuhaa. Suurin osa pelaajista kiertää viime kesän tavoin tyttöjen superpesiksen lisäksi myös naisten suomensarja ottelut HP:n naisten joukkueen mukana.

— 18 pelaajan harjoitusringissä on kolme sellaista pelaaja, jotka eivät ikänsä puolesta voi pelata tyttöjen superia. Se kertoo varmasti joukkueen ikärakenteesta jotain, HP:n tyttöjen superpesis- ja naisten suomensarjajoukkueen pelinjohtajana toimiva Jussi Toikka sanoo.

HP:n ryhmä on nyt erityisen kovassa ottelusumassa. 5. kesäkuuta alkaen joukkue pelaa kahdeksaan päivään viisi peliä. Pelinjohtaja Toikka on luottavainen joukkueensa jaksamisen suhteen. Otteluohjelmassa hän näkee parannettavaa erityisesti tyttöjen superpesiksen alkusarjan kohdalla, joka pelataan tiiviisti kuukauden aikana läpi.

— Kevät on pelaajille kiireistä aikaa. Ohjelmaa laatiessa pitäisi ottaa paremmin huomion opiskelu. Toukokuussa on viimeiset kokeet ja mahdolliset pääsykokeet, jotka menevät pelihommien kanssa päällekkäin, Toikka sanoo.

— Tästä on liiton kanssa useasti keskusteltu, mutta vielä muutosta ei ole tullut.

18 pelaajan harjoitusringissä on kolme sellaista pelaaja, jotka eivät ikänsä puolesta voi pelata tyttöjen superia. Se kertoo varmasti joukkueen ikärakenteesta jotain. — Jussi Toikka

Tyttöjen superpesiksessä HP tavoittelee paikkaa ylemmässä loppusarjassa ja sitä kautta pudotuspeleissä. Suomensarjassa HP hakee sarjanousua Ykköspesikseen.

— Viime kauden päätteeksi hävisimme nousukarsintapelin Pöytyällä. Jo silloin päätettiin yhdessä joukkueen kanssa, että ensi vuonna nousemme sarjaporrasta ylemmäs.

Suomensarjan pudotuspelit käynnistyvät elokuussa, joihin päästäkseen on selvittävä lohkossaan neljän parhaan joukkoon. Yhdeksän joukkueen itälohkossa HP on avannut kautensa kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Lohkosijoitus on tällä hetkellä neljäs.

— Lahjakkuutta riittää, vaikka joukkue on nuori. Uskon että pärjäämme hyvin suomensarjassa, pelinjohtaja sanoo.

Kokemusta nuoreen suomensarjajoukkueeseen tuo viime kauden HP-kapteeni Emmi Simonen, joka pelaa tällä kaudella kaksoisedustuksella sekä HP:ssa että naisten Superpesiksessä Lappeenrannan Pesä Ysien väreissä. Hän on pelannut alkukaudella lappeenrantalaisten numerolla kahdeksan ja ulkokentällä kolmosvahtina.

— Emmi pelaa meillä ne pelit mihin pääsee. On hienoa, että meiltä pääsee pelaajia ylemmäs. Tämä toimii myös esimerkkinä nuoremmille, Toikka toteaa.

Linda Varoma

Noora Pasi kuuluu lukkareiden kärkikaartiin tyttöjen superpesiksessä.
Noora Pasi kuuluu lukkareiden kärkikaartiin tyttöjen superpesiksessä.

Yksi HP:n joukkueen mielenkiintoinen nimi on lukkari Noora Pasi. Pasi teki lukkaridebyyttinsä suomensarjassa jo 13-vuotiaana kaudella 2016. Viime kaudella hän oli naisten joukkueen ykkössyöttäjä lautasen ääressä ja oli johdattaa joukkueensa sarjanousuun. Kauden alla Pasi rankattiin pelinjohtajien toimesta tyttöjen superpesislukkareissa viiden parhaan syöttäjän joukkoon.

— Noora on ehdottomasti yksi sarjan parhaista lukkareista. Hän on ottanut parin viime kauden aikana isoja kehitysharppauksia pelissään, Toikka sanoo.

Haminan lukiossa syksyllä koulunsa aloittavan Pasin suunnitelmissa on pelata vielä pari seuraavaa kauttakin Vallikentällä.

— Ei ole ollut missään vaiheessa suunnitelmissa siirtyä muualle. Meillä on ollut jo pitkää hyvä ja tiivis porukka täällä. Joukkueen vaihto ei ole ollut mielessä, 15-vuotias Pasi sanoo.

Meneillä oleva otteluruuhka ja kesällä peleihin reissaaminen on Pasin mielestä vain mukavaa.

— Kyllä minä tykkään. Siinä on sellaista yhteistä aikaa joukkueelle. Peleissä on aina oma jännitys, mikä on vain mukavaa, Pasi sanoo.

— Pidemmät matkat sujuvat kyllä osaltani nukkuen, hän hymähtää.

Hyvä aloitus illan voiton takeena

Matkaunisuudesta ei ollut tietoakaan perjantai-illan ottelussa. HP:n tyttöjen superpesis joukkue oli tyly vieras helsinkiläiselle Roihun kakkosjoukkueelle. HP:n voittolukemiksi kirjattiin 0—2 (3—8, 0—1). Voitto oli HP:lle kauden kolmas viidestä pelistä.

— Voitto oli meille tärkeä. Nyt tarvitsemme kahdesta jäljellä olevasta pelistä kolme pistettä, jotta pääsemme karsimaan paikasta ylempään jatkosarjaan, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka totesi.

Oli vähän sellainen pakkovoittoasetelma, mikä näkyi ottelussa. — Jussi Toikka

HP:n sisäpeliä johti Anniina Salo, joka löi ottelun ensimmäisessä sisävuorossa ajolähtötilanteesta kunnarin. Lyönnillä kotiin ennättivät Sanni Silander, Noora Pasi ja Petra Pakkanen. Ensimmäinen jakso kirjattiin vierasjoukkueelle luvuin 3—8. Toisen jakson ainoasta juoksusta vastasi HP:n Nora Linden, joka kotiutti HP:n parhaana palkitun Petra Pakkasen.

— Tässä pelissä jäi rentous puuttumaan. Oli vähän sellainen pakkovoittoasetelma, mikä näkyi ottelussa. Onneksi ensimmäinen vuoro käynnistyi hyvillä lyönneillä, Toikka sanoi.

Seuraavassa tyttöjen superpesispelissä HP kohtaa Roihun ykkösjoukkueen Helsingissä.