Kotka Eaglesin naiset piinasivat hallitsevaa mestaria – "Olen jopa vähän yllättynyt siitä, miten paljon olemme parantaneet"

Miesten joukkueen toinenkin ottelu jenkkifutiksen 1. divisioonassa päättyi selvään voittoon.

Raimo Eerola

Eaglesin Laura Karhu tavoitteli palloa, mutta tällä kertaa ei jäänyt näppeihin.
Eaglesin Laura Karhu tavoitteli palloa, mutta tällä kertaa ei jäänyt näppeihin.

Kotka Eaglesin naiset saivat kauden ensimmäisessä kotiottelussaan jenkkifutiksen 1. divisioonan viime vuonna voittaneen Mikkeli Bouncersin. Joukkueet tekivät yhtä monta maalia, mutta Bouncers onnistui kaksi kertaa enemmän kahden pisteen lisäpisteyrityksessä, joten pisteet lähtivät Mikkeliin lukemin 26–30.

Eagles haastoi hallitsevan mestarin hyvin. Kotkalaiset olivat suorastaan lähellä voittoa.

Kaksi minuuttia ennen pelin päättymistä Eagles oli saanut pallon 20 jaardin päähän Bouncers-maalista, mutta samalla joukkueen ykköspelinrakentaja Essi Söderholm loukkasi polvensa.

– Meidän piti laittaa toinen pelaaja uudelle pelipaikalle, ja hyökkäys vähän hyytyi siihen. Kun takana ei ole niin paljon toistoja (pelinrakentajana), on se vaikea pala, päävalmentaja Niclas Carpelan sanoi, eikä osannut olla ottelun jälkeen erityisen pettynyt.

– Olen tyytyväinen. Naiset pelasivat hyvin. Olen jopa vähän yllättynyt siitä, miten paljon olemme parantaneet vuodessa. Viime kaudella hävisimme välierissä Bouncersille jotain 35 pistettä.

Itse asiassa 40. Bouncers vei välierän 60–20.

Raimo Eerola

Eagles-puolustus oli Bouncersin pallonkantajan kimpussa.
Eagles-puolustus oli Bouncersin pallonkantajan kimpussa.

Rookiet päässeet hyvään vauhtiin

Naisten 1. divisioona käynnistyi Eaglesin osalta lauantaina 25. heinäkuuta, jolloin joukkue pelasi Oulussa. Sieltä tuli tuomisina 22–14-vierasvoitto Northern Lightsista.

– Ouluun on pitkä matka, heillä on aina iso kotikenttäetu. Tiukka matsi, jossa pelasimme hyvin ja olimme lopussa terävämpiä, Carpelan sanoi.

Tuttuun tapaan Eagles-ryhmässä on joukko vasta viime talvena lajin aloittaneita. "Rookieista" Jemina Turkia palkittiin sunnuntaina ottelun parhaana pelaajana.

– Pakko kehua heitä kaikkia. He ovat saaneet lajiin vasta ensimmäisiä kosketuksia, ja nyt he tekevät hyvää jälkeä 1. divisioonassa, Carpelan sanoi.

Joukkue sai myös ulkomaalaisvahvistuksen, kun Eaglesin valmennustiimiin liittyneen Charlie Oveyn puoliso Becky Martin pelaa naisten joukkueessa. Iso-Britannian maajoukkuepelaaja on Carpelanin mukaan sopeutunut kotkalaisryhmään erittäin hyvin.

– Hän on yksi joukkueen johtajista ja tärkeä pelaaja myös kentän ulkopuolella. Hän antaa hyvää esimerkkiä siitä, miten isompikin leidi saadaan taklaamalla nurin.

Miehiltä onnistui taas kaikki

Myös Eaglesin miehet olivat viikonloppuna pelihommissa. Kauden toinenkin ottelu päättyi kotkalaisjuhliin, kun East City Giants nöyrtyi kotikentällään Helsingissä 14–55 (0–43).

Kuten kotiavauksessaankin, Eagles oli ensimmäisellä puoliajalla rautaa, ja kaikki onnistui. Miestenkin päävalmentajana toimiva sekä lisäksi pelinrakentajana pelaava Carpelan teki ottelussa harvinaisen ratkaisun.

– Penkitin itseni puoliajalla, ja kakkospelinrakentajamme Niko Hannula pelasi loppuajan. Ottelu oli meille helppo, ja asenne oli kunnossa loppuun asti.

Keskushyökkääjä Ville Hämäläinen oli tutun tehokas, ja kentille palannut Patrik Thesleff teki kaksi maalia, vaikka rooli oli blokkaava keskushyökkääjä. Rookie Henri Saarenmaa puolestaan teki uransa ensimmäisen touchdownin.

Taklauskingejä olivat Kaleb Wezdenko ja Erkko Saarenmaa. "Pallohaukka" Veikko Kallio otti kaksi syötönkatkoa, Vadim Hyvärinen yhden.

Eaglesin naiset kohtaavat ensi perjantaina Wolverines Bluen ja miehet lauantaina Rovaniemi Nordmenin. Ottelut pelataan Puistolan kentällä.