Ilves lopetti KTP:n pudotuspelit lyhyeen — ”Vaikka hyökkää, puolustustakaan ei saisi ihan kokonaan unohtaa”

Linda Varoma

Ilveksen Matias Ojala menee pallon kanssa, ja KTP:n Aleksi Pahkasalo juoksee perässä.
Ilveksen Matias Ojala menee pallon kanssa, ja KTP:n Aleksi Pahkasalo juoksee perässä.

KTP:n matka jalkapallon Suomen cupissa päättyi ensimmäisellä varsinaisella cup-kierroksella. Liigajoukkue Tampereen Ilves kävi Arto Tolsa -areenalla osoitamassa yhden sarjatason eron ja voitti 2—0 (2—0).

— Kyllä he ansaitsivat voittonsa, koska tekivät kaksi maalia. Meilläkin oli pari paikkaa, mutta ei tehty yhtään, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter sanoi.

Ei meillä ollut minkäänlaista hätää. — Jarkko Wiss

Ilves iski kahdesti avausjaksolla, ja senegalilainen hyökkääjä Emile Paul Tendeng oli molemmissa osumissa mukana.

25. minuutilla Tendeng eteni vasemmalta laidalta päätyyn ja syötti maalin eteen Iiro Järviselle, jolla oli helppo työ panna pallo ohi KTP-vahti Jiri Kosken.

Toisen osuman Tendeng teki itse ensimmäisen jakson lisäajalla. KTP hyökkäsi liian innokkaasti, ja kun pallo menetettiin, Ilveksen Matias Ojalan läpisyöttö vapautti Tendengin nokikkain Kosken kanssa. Pallo meni kotkalaisvahdin längistä verkkoon.

— Se oli ihan turha maali. Pitäisi oppia, että vaikka hyökkää, puolustustakaan ei saisi ihan kokonaan unohtaa, Arbeiter manasi.

Multasella avopaikka

Ilves oli avausjaksolla paljon parempi, mutta toinen puolikas oli tasaisempi.

KTP:n paras maalipaikka avautui toisen jakson alkupuolella Kalle Multaselle, joka pääsi Aleksi Pahkasalon passista läpi. Nosto maalivahti Mika Hilanderin yli vei kuitenkin pallon samalla ohi maalin.

Vähän myöhemmin vaihtomies Kasperi Liikonen pääsi puskemaan, mutta teho puuttui, ja Hilander noukki pallon helposti käsiinsä.

KTP pelasi kolmen keskuspuolustajan (Matias PaavolaPaavo VoutilainenSebastian Dolivo) alakerralla, ja laitapakeilla (Manel ja Tuomas Ollila) oli lupa hyökätä. Arbeiterin mukaan siitä ei pidä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä KTP:n tulevasta pelitavasta.

— Pelaamme kolmen tai neljän alakerralla. Riippuu vastustajasta miten saamme vahvuutemme puolustuksessa parhaiten hyödynnettyä.

Tarvonen vielä viikon verran sivussa

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen joukkueensa ammattimaiseen suoritukseen.

— Hyvin kypsä esitys, Wiss sanoi.

— Ensimmäinen jakso oli täysin kontrollissa. Toisella KTP hyökkäsi vähän hanakammin, mutta ei meillä ollut minkäänlaista hätää.

Kotkasta Tampereelle siirtynyt hyökkääjä Aleksi Tarvonen ei ollut Ilveksen kokoonpanossa. Hän potee jalkavammaa.

— Viikon verran vielä, sitten Aleksi tulee joukkueen mukaan, Wiss sanoi.

Tarvonen joutuu kilpailemaan Ilveksessä jokaisesta peliminuutista. Wiss ei lupaa mitään ilmaiseksi.

— Hän kilpailee peliajasta muiden hyökkääjien kanssa ja tulee sitä varmasti saamaan. Ja jos pelaaja käyttää saamansa ajan hyvin, hän saa sitä lisää.