PeKa sai pelätyn kärkikaksikon yhdessä kentälle ja jälki oli rumaa: neljä maalia alle 30 minuutissa – HaPK hallitsi alkua, mutta jäi lopulta pahasti naapurinsa jalkoihin

Juha Rika

PeKa sai pelätyn kärkikaksikon yhdessä kentälle ja jälki oli rumaa: neljä maalia alle 30 minuutissa – HaPK hallitsi alkua, mutta jäi lopulta pahasti naapurinsa jalkoihin

Peli-Karhujen jalkapallojoukkueen uusi kärkipari Nico Pietiläinen – Jimi Lassila pelasi keskiviikkona ensimmäistä kertaa yhdessä uuden joukkueensa hyökkäyksessä – ja jälki oli rumaa. Viime kaudella KyPassa 25 maalia paukuttanut Pietiläinen teki jo avausjaksolla hattutempun ja Lassilakin rankaisi entistä seuraansa kertaalleen.

PeKa johti Haminan urheilukentällä puoliajalla 4–0 ja voitti lopulta 7–1.

Pietiläisen ja Lassilan avausjakson maalikimaraan meni vain 29 minuuttia. Toisella jaksolla HaPKin tuskaa lisäsivät maaleillaan vielä Lennart Voikar, KTP-laina Miika Kolsi ja Elmo Toivanen. HaPKin 1–4-kavennuksen teki välillä Janne Hannula.

– Ei tämä ole ihan koko totuus, PeKan valmentaja Samuli Nieminen sanoi.

– Kaikki kunnia HaPKille. He aloittivat rohkeasti ja olisivat voineet tehdä tosi hyvistä paikoistaan kaksi tai kolmenkin maalia.

Isäntien nuoren joukkueen puhti hiipui kuitenkin sitä mukaa kuin numerot tulostaululla vaihtuivat.

– Ensimmäinen jakso oli kummallinen. HaPK hallitsi, me keskityimme enemmän mussuttamiseen, mutta tehtiin melkein jokaisesta paikasta maali. Mutta sitten kun se kääntyi, niin loppu oli kyllä täysin meidän, Nieminen sanoi.

HaPKilla ongelmia molemmilla maaleilla

HaPKin valmentaja Saku Halonen oli samaa mieltä. Hän harmitteli etenkin Onur Celikin ja Mamet Mulan alkuminuuteilla hukkaamia paikkoja ja toisaalta puolustuspään lepsua pelaamista.

– Aloitimme pirun hyvin. Ensimmäisen kympin jälkeen pelin olisi pitänyt olla 2–0, mutta sen sijaan se oli 0–1. Sen jälkeenkin meillä oli vielä paikkamme, mutta puoliaikaan mennessähän peli oli jo ohi, Halonen murehti.

PeKa sai valtaosan maaleistaan keskityspalloista tai niitä seuranneista tilanteista. Se sapetti entistä PeKan juniorivalmentajaa.

– Kestitysten puolustaminen oli luokattoman huonoa. Meillä oli monessa maalissa miesylivoima paikalla, mutta niin vain pallo löysi vastustajan jalkaan.

Kauden ensimmäistä eteläkymenlaaksolaista paikallisottelua oli seuraamassa 230 katsojaa. HaPKin kausi jatkuu jo lauantaina vieraspelillä heinolalaista Union Plaania vastaan. PeKa isännöi seuraavaksi ensi keskiviikkona Kotkassa lappeerantalaista Liryä.

Juttua korjattu 25.6. klo 7.40: HaPK ei peri katsojilta pääsymaksua.