KTP:n ilme kirkastui puoliajalla täydellisesti — Vaihtomies Tuukka Kurki oli Jaro-ottelun sankari, Tuomas Ollila kolautti päänsä pahannäköisesti

Antti Kaarto

Jaron Walter Moore ja KTP:n Tuomas Ollila törmäsivät rajusti tavoitellessaan palloa.
Jaron Walter Moore ja KTP:n Tuomas Ollila törmäsivät rajusti tavoitellessaan palloa.

HIFK:sta täksi kaudeksi KTP-paitaan tullut Tuukka Kurki, 20, oli kahdella maalillaan Arto Tolsa -areenan sankari. Jalkapallon Ykkösessä viidentenä jatkava KTP voitti kolmossijalla majailevan Jaron 3—1 (0—1).

Avauspuoliajan jälkeen KTP:n kolmen maalin ilta tuntui fantasialta. KTP:llä ei ollut oikeastaan yhtään kunnollista maalipaikkaa. Piikissä aloittanut Kasperi Liikonen paini jatkuvasti yksin useampaa Jaron pelaajaa vastaan ja antoi myös joukkuetovereidensa kuulla aiheesta.

Muutaman kerran KTP onnistui murtautumaan vasemmalta läpi Tuomas Ollilan ja Antti Mäkijärven kautta, mutta pallo saatiin aniharvoin maalin eteen.

Pirteästi laidallaan esiintynyt Ollila joutui jättämään kentän 34. minuutilla. Ollila ja Jaron Walter Moore liukuivat kohti irtopalloa, iskeytyivät yhteen ja kolauttivat päänsä yhteen.

Moore toipui, mutta Ollila jouduttiin vaihtamaan kentältä. Hän käveli itse vaihtopenkille, mutta sieltä hänen matkansa jatkui paareilla.

Jarolta hieno idea ja hieno maali

Jarolla tekopaikkoja oli useampia. Huimin kokeilu oli Jahir Barrazan väläys: KTP-vahti Jiri Koski oli ulkona maalistaan, joten Barraza lähetti pallon kohti maalia 40 metrin päästä. Koski peruutti pikavauhtia ja sai kuin saikin hanskansa pallon eteen juuri ennen kuin se olisi painunut yläkulmaan.

Hieno oli Jaron maalikin. KTP ei saanut kulmapotkun jälkeen palloa purettua alueeltaan. Se pomppi Axel Vidjeskogille, joka viuhutti pallon ulkosyrjällä ylänurkkaan avauspuolikkaan lisäajalla.

Kaikki muuttui tauolla

Toiselle puoliajalla KTP:n kopista asteli selvästi vaarallisempi kotijoukkue, ja nyt maalipaikkoja alkoi syntyä.

Ollilan tilalle laitapakiksi siirretty Matias Lindfors pujotteli ensin itsensä tekopaikkaan, mutta Jaron maalivahti Ville Seppä torjui yrityksen. Sama kohtalo oli Kasperi Liikosen kahdella yrityksellä, jotka molemmat tulivat toki varsin pienistä kulmista.

61. minuutilla päävalmentaja Argo Arbeiter otti Liikosen vaihtoon, ja kentälle tuli Tuukka Kurki. Kahden minuutin päästä hän teki ensimmäisen maalinsa.

Mäkijärvi syötti pallon laidasta rangaistusalueelle Kurjelle, joka hassutti Jaro-toppari Toni Takamäen yhdellä nopealla kosketuksella ja laukoi pallon vasurilla verkkoon.

Kaksi minuuttia myöhemmin Mäkijärvi iski KTP:n johtoon aika lailla samalta tontilta. Nyt syöttö laidasta tuli Lindforsilta, ja Mäkijärvi pääsi laukomaan kovaa suoraan syötöstä.

88. minuutilla Kurki paketoi kahden maalin iltansa. Hän sai Mäkijärveltä lyhyen pystysyötön, eteni muutaman metrin ja sijoitti pallon alakulmaan.

Ennen 3—1-maalia KTP:n Thomas Agyiri kokeili Sepän hanskojen pitävyyttä kahdesti, ja yhden kulmapotkuhärdellin jälkeen pallo kävi jo Jaron tolpassakin.

KTP nousi voitolla 32 pisteeseen, Jarolla pisteitä on 36 ja siinä välissä Musan Salamalla 34.

Liigakarsijan paikalla TPS on 48:ssa pisteessä ja sarjakärjessä Haka 62:ssa pisteessä.

Lauantaina KTP pelaa vieraskentällä, vastassa on AC Kajaani.

Kokoonpanot:

KTP—Jaro 3—1 (0—1)

45+1 Axel Vidjeskog 0—1, 63. Tuukka Kurki 1—1, 65. Antti Mäkijärvi 2—1, 88. Kurki 3—1.

Erotuomari: Pouria Notash.

Yleisöä: 1 325.

KTP: Jiri Koski, Paavo Voutilainen, Sebastian Dolivo, Aleksi Pahkasalo, Tuomas Ollila (34. Saku Leppänen), Thomas Agyiri, Antti Mäkijärvi, Matias Lindfors, Matias Paavola, Kasperi Liikonen (61. Tuukka Kurki), Juuso Laitinen (v).

Jaro: Ville Seppä, Samuel Uusitalo, Toni Takamäki, Anthony Dafaa (74. Jim Myrevik), Jaakko Alasuutari (61. Jonas Emet), Walter Moore, Darvin Chávez (v), Jahir Barraza (v), Luis Robles, Axel Vidjeskog (84. Otto Hirvonen), Joni Remesaho.