Vuosi sitten Miro Schwalenstöcker oli viittä vaille KTP:n pelaaja, kunnes kaikki romahti — Nyt hyökkääjän katse on taas pallossa

Paha polvivamma piti Miro Schwalenstöckerin vuoden pois pelikentiltä. KTP jaksoi odottaa paluuta.

Pekka Kimpanpää

Miro Schwalenstöcker KTP:n harjoituksissa keskviikkona.
Miro Schwalenstöcker KTP:n harjoituksissa keskviikkona.

Reilu vuosi sitten testipelaaja Miro Schwalenstöcker, 23, teki KTP:lle maalin harjoitusottelussa. Sitten tuli toinen. Lupaavia otteita esittänyt hyökkääjä oli lähellä sopimusta KTP:n kanssa.

— Toisen maalin jälkeen käännyin kohti keskiympyrää, kun vastustaja potkaisi polvitaipeeseen, Schwalenstöcker muistelee.

Vamman tarkempi tutkimus antoi musertavan tuloksen: polven eturistiside oli poikki. Schwalenstöcker tiesi muiden pelaajien kokemuksista, että huilista tulisi pitkä. Todella pitkä. Hyökkääjän kausi 2018 oli päättynyt ennen kuin se ehti kunnolla alkaa.

— Kyllä se otti koville. Mutta kun tilanteen antoi laskeutua, niin itselle tuli sellainen olo, että ”make it or break it”. Päätin sen olevan ”make it”.

Se kannatti. Nyt Schwalenstöcker on KTP:n kauden 2019 sopimuspelaaja numero 23.

Seuran tuki auttoi henkisesti paljon

Toisinkin olisi voinut käydä. Schwalenstöcker pohti paluuta kotiseudulle Järvenpäähän polvea kuntouttamaan. Hän päätti jäädä Kotkaan, jossa pelaaja kävi testeissä ensimmäisen kerran jo vuonna 2016. Myös KTP antoi mahdollisuuden.

— Iso kiitos seuralle, että sain tehdä hommia joukkueen kanssa. Se auttoi henkisesti tosi paljon.

— Varmaan joku muu olisi tehnyt sen ratkaisun, ettei minua tarvita. Se on jalkapallon luonne. Loppupeleissä tämä meni tosi hyvin.

Vuosi oli silti raastava ilman tuttuja rutiineja. Kun muut pelaajat menivät kentälle harjoittelemaan, Schwalenstöcker kuntoutti polvea kuntosalilla tai uima-altaassa. Kauden aikana hyökkääjä seurasi joka ikisen KTP:n kotipelin – katsomossa.

— Se (sivusta seuraaminen) alkoi käydä todella raskaaksi loppukautta kohden.

Schwalenstöcker on aiemmin pelannut muun muassa KPV:n, PKKU:n ja MP:n riveissä.

Iso kiitos seuralle, että sain tehdä hommia joukkueen kanssa. — Miro Schwalenstöcker

Sijaisopettaja ei pidä kesälomaa

Kuntoutumisen aikana KTP:ssa vaihtui valmennus, mutta pelaajaa ei hylätty. Nyt polvi kestää pelaamisen ja harjoitusotteluissa peliaikaa nostettiin pikku hiljaa ylöspäin. Silti jotain uupuu. Hyökkääjä elää maaleista ja niitä ei ole tälle vuodelle tilastoitu.

Päävalmentaja Argo Arbeiter sanoo ymmärtävänsä sen hyvin. Pelaaja ei ole vielä 90 minuutin kunnossa. Kun voimat katoavat kentällä, häviää myös ajatus maalinteosta. Toisin sanoen se ”viimeinen kosketus” puuttuu.

— Tärkeintä on, että hän on siellä maalipaikoissa. Se on positiivinen merkki, Arbeiter sanoo.

Schwalenstöcker kertoo etenevänsä päivä kerrallaan pelikuntoa kohentaen ja polvea vahvistaen. KTP:n pukuhuoneessa Schwalenstöcker tunnetaan nykyään myös ”Lankkarin suosituimpana sijaisopettajana”.

— Viime kesän jälkeen aloin tekemään sijaisuuksia ja ne jatkuvat edelleen.

Tämä opettaja ei kuitenkaan pidä kesälomaa.

— Eiköhän se ole ihan hyvä niin. Viime vuosi oli ensimmäinen, kun ei ollut pelejä tai treenejä. Kesä tulee ja pelit. Sitä jokainen pelaaja odottaa.

KTP:n sopimuspelaajat

Suluissa viimeinen sopimusvuosi, mahdollisia optiovuosia ei ole huomioitu.

Maalivahdit: Jiri Koski (2019), Pyry Piirainen (2020)

Puolustus: Juuso Anttila (2021), Sebastian Dolivo (2019), Manel (2019), Miika Kolsi (2020), Juuso Laitinen (2019), Tuomas Ollila (2020), Matias Paavola (2020), Paavo Voutilainen (2020)

Keskikenttä/hyökkäys: Anton Eerola (2019), Kimi Kolsi (2020), Ralph Kottoy (2019), Tuukka Kurki (2020), Jimi Lassila (2019), Saku Leppänen (2019), Matias Lindfors (2020), Antti Mäkijärvi (2019), Kalle Multanen (2019), Aleksi Pahkasalo (2019), Jean Silva (2019), Kasperi Liikonen (2019), Miro Schwalenstöcker (2019)