Titaanit joutuu tappelemaan karsintojen kotiedustakin vielä tosissaan — Kokoonpanon ulkopuolelle jätetty Petja Summanen on lähdössä joukkueesta

Titaanien päävalmentaja Mika Iltolalla riittää vielä paljon pähkäiltävää, jotta sarjapaikka säilyisi. Laser HT -ottelussa nähtiin viitteitä paremmasta.

Kimmo Seppälä

Avauserässä Laser HT:n maalilla sattui ja tapahtui. Miikka Hakala törmäsi maalivahti Sami Väliharjuun ja lähti ilmalennolle.
Avauserässä Laser HT:n maalilla sattui ja tapahtui. Miikka Hakala törmäsi maalivahti Sami Väliharjuun ja lähti ilmalennolle.

Suomi-sarjan alemman loppusarjan kärkipaikkaa tavoitteleva Laser HT kukisti Titaanit jo kolmannen kerran tällä kaudella. Kotkalaisten kauden 29:s tappio kirjattiin kotikaukalossa maalein 3—4 (2—1, 0—2, 1—1).

Kun Titaaneilla on loppusarjasta pelaamatta enää kolme ottelua, sen paikka putoamiskarsinnoissa näyttää varmalta.

”Parasta minun aikanani”

Tappiopelissä Titaanien päävalmentaja Mika Iltola näki paljon hyvääkin.

— Ensimmäinen erä oli meiltä selvästi parasta minun aikanani. Toisessa erässä loppui jalka, mutta kolmanteen erään saimme erätauolla pumpattua hyvän taisteluhengen, tiivisti Iltola omiensa esityksen.

Titaanit on yhä asemissa, jotka toisivat sille kotiedun karsintoihin, mutta HC Giants ja ottelun vähemmän pelannut Muik Hockey hengittävät kotkalaisten takana vain kahden pisteen päässä.

Iltola näkee kotietua tärkeämpiäkin asioita Titaanien kohdalla.

— Kunhan vain peli paranisi. Pelaajien fysiikka voisi olla parempi, mutta sille asialle ei enää ehdi tekemään mitään, Iltola viittasi joukkueen heikkotasoiseen harjoitteluun viime kesänä.

Summanen jättämässä Titaanit

Vaikka Titaaneilla oli eilen laatikossa melkein täydet neljä kenttää, rivistä puuttuivat sormimurtumien takia hyökkääjät Panu Laitinen ja Santeri Suikkanen. Iltolan mukaan he ovat palaamassa pian rivistöön.

Sen sijaan hyökkääjä Petja Summasta tuskin enää nähdään punanutuissa.

— Summanen ei mahtunut nyt kokoonpanoon. Hänen peliesityksensä eivät tällä hetkellä riitä. Ja mitä tässä kuulin, hän olisi lähdössä meiltä pois, Iltola paljasti.

Summanen pelasi vielä perjantaina Hollolassa, missä hän otti kympin käytösrangaistuksen.

Uusi ykkösketju tehokkaana

Titaanit pelasi lauantaina uudistetuin viisikoin. Vähille yöunille jäänyt Iltola keksi ketjukokoonpanot vasta lauantaina aamuyöllä.

— Mielestäni kokoonpanot olivat onnistuneet.

Ykkösketjussa Roope Lantta oli siirretty sentterin paikalta laitaan. Keskellä pelanneen Miro Mänttärin toisella puolella viiletti Ville Myyryläinen. Tehovitja vastasi joukkueensa kaikista maaleista. Lantta teki avauserässä kaksi ja Mänttäri päätöserässä yhden.
Myyryläinenkin teki ekassa erässä maalin, mutta sen päätuomari Mikko Vanninen hylkäsi kummallisesti. Laserin maalivahti Sami Väliharjun torjuma paluukiekko kimposi Myyryläisen kyljestä maaliin. Osuman hylkäyksen syynä oli ”vartalolla ohjaaminen”.

482 katsojaa

Titaanien avauserän esitys oli energinen. Maalien lisäksi se kolisutteli muutaman kerran tolppia ja maalintekopaikkoja sillä oli vaikka muille jakaa.

Erän 2—1 johto hupeni toisessa erässä, johon Titaanit tuli hieman velttona. Laser HT määräsi täysin tahdin eikä Titaanien hyvä loppurutistus enää riittänyt kääntämään ottelua.

Ilmaisottelun yleisömäärä oli kiitettävä 482. Titaanit pelaa seuraavaksi viikon päästä Jyväskylässä kärkijoukkue Riemun vieraana.