"Ei tämä vielä mitään takaa, mutta..." — Viisi Crackersin tyttöä sai kutsun maajoukkuetielle

Toni Huopainen

Crackersin Viivi Talsi (vasemmalla), Elsa Piensoho, Roosa Olli, Aino Saarelainen ja Viivi Tikka lähtevät Vierumäelle maajoukkuetie-tapahtumaan.

Kotkalainen salibandyseura Crackers toipuu pikkuhiljaa naisten liigajoukkueen hajoamisen aiheuttamasta alakulosta. Seuran junioritoiminta on elpymässä, ja nyt Crackersin C- ja D-tyttöjoukkueista on valittu viisi pelaajaa tyttöjen maajoukkuetie-tapahtumaan.

Tapahtuma järjestetään Vierumäen urheiluopistolla lauantaina.

— Ei tämä tietenkään takaa sitä, että näistä tytöistä tulisi joskus maajoukkuepelaajia, mutta positiivinen merkki kehityksestä tämä joka tapauksessa on, Crackersin tyttöjoukkueiden valmentaja Toni Huopainen sanoo.

Vierumäelle lähtevät Crackersin C-tytöistä vuonna 2005 syntyneet Roosa Olli ja Elsa Piensoho ja D-tytöistä vuotta nuoremmat Viivi Tikka, Viivi Talsi ja Aino Saarelainen.

He edustavat leirillä kokoelmajoukkueita, joihin on kerätty pelaajia maajoukkueen yhteistyöseurojen (Classic, Eräviikingit, KooVee ja PSS) ulkopuolelta. Kaikkiaan tapahtumaan on kutsuttu noin 120 pelaajaa.

Crackersin naiset pelasivat salibandyliigassa kaudella 2015—2016. Joukkue hajosi pudottuaan pääsarjasta, ja koko seuran toiminta lamaantui. Tällä kaudella Crackersillä ei ole naisten joukkuetta lainkaan.

— Aallonpohja on jo ohitettu. C- ja D-tyttöjen osalta on jo kolmas kausi päättymässä, ja olemme perustamassa kahta uutta joukkuetta pienemmille tytöille, Huopainen sanoo.

— Kyllä salibandy edelleen vetää harrastajia, kunhan seuralla on osoittaa heille valmentajia.