Kolmen jenkin KTP-Basketille perusvoitto lopussa alivoimalla pelanneesta Korihaista — Kotiedun kohtalo on Katajan ja Kauhajoen käsissä tiistaina

Antti Kaarto

KTP:n Joonas Lehtoranta ja Korihaiden Marius van Andringa lähikontaktissa.
KTP:n Joonas Lehtoranta ja Korihaiden Marius van Andringa lähikontaktissa.

KTP-Basket teki sen, mitä sen runkosarjan päätösottelussa pitikin. Korisliigakarsintojen uhan alla elävä Korihait kaatui 105—94 (48—45).

Se tiedetään jo, että KTP kohtaa perjantaina alkavissa puolivälierissä Joensuun Katajan. Se, saako KTP sarjaan kotiedun vai ei, ratkeaa tiistaina.

Jos Kataja lyö vailla panoksia pelaavan sarjakakkosen Kauhajoen Karhun kotonaan, nousee Kataja KTP:n ohi neljänneksi ja ottaa kotiedun. Jos Kauhajoki voittaa, aloitetaan sarja perjantaina Karhuvuoressa.

Yhteensä 64 vapaaheittoa

Tylsänpuoleista Korihait-peliä tylsytti hurja virheiden määrä: KTP:lle puhallettiin 22 virhettä ja Korihaille peräti 33. Viivalla seistiin usein: KTP heitti vapaaheitot 30/39 (76%), Korihait 20/25 (80%).

Korhaiden virhetulva johti siihen, että joukkue joutui pelaamaan viimeiset 54 sekuntia neljällä pelaajalla, kun kahdeksan pelaajan kokoonpanosta neljä kaveria oli jo saanut virhetilinsä täyteen.

Päätöserään lähdettiin vielä tasaisista 73—69-lukemista. Ottelu ratkesi pitkälti kuusi minuuttia ennen loppua, kun siihen mennessä Korihaiden paras pistemies Chris Jenkins (15/4) sai viidennen virheensä tilanteessa 84—77.

KTP vetäisi heti tilanteeksi 91—77, eikä vierailla ollut sen jälkeen näennäistäkään jakoa pelata voitosta.

Yhdysvalloissa perhesyiden vuoksi käymässä ollutta KTP:n Donte Thomasia ei näkynyt Karhuvuoressa, joten kotijoukkue pelasi kolmella amerikkalaisella. Kevin Langford heitti 28, Tyrell Nelson 18 ja Jalen Jackson 15 pistettä.

Myös kaikki kotimaiset pelaajat pääsivät korintekoon: Joonas Lehtoranta heitti 14, Juho Lehtoranta 9, Antto Nikkarinen ja Michael Pounds 8, Janne Lehtoranta 3 ja Markus Rautasalo 2 pistettä.

Myös kaikki vieraiden pelaajat saivat pistesarakkeeseen nollaa suuremman numeron. Stephon Jelks teki 16 pistettä, 15:een ylsivät Jenkinsin lisäksi Mario Edwards ja Topias Kuukkanen.