HP:n ulkopeli tukki taas Loimaan hanat, mutta oma sisäpelikin oli puolitukossa – "Aina ei ole lyönti kepissä"

Kimmo Seppälä

Ville Veittikoski oli HP:n kotiutusonnistuja kolmella lyödyllä juoksulla.
Ville Veittikoski oli HP:n kotiutusonnistuja kolmella lyödyllä juoksulla.

Haminan Palloilijat päätti tiiviin peliputkensa sunnuntaina kahden pisteen voittoon. Perjantaina Loimaan Palloilijat Vallikentällä 2–0 voittanut HP teki vastavierailun, jonka vei supervuoron jälkeen 2–1 (4–0, 0–2, 1–0).

Perjantain kotivoiton tapaan HP:n ulkopeli oli rautaa. Loimaa jäi Vallikentällä viiteen kolmostilanteeseen eikä kotonaankaan saanut miestä kolmoselle kuin kuudesti. Se kuitenkin riitti yhteen jaksovoittoon.

– Molemmat juoksut tulivat välilyönneillä, ulkopelivirheitä emme tehneet. Se oli hyvää, kuten on nyt ollutkin. Peli oli meidän hallussamme, mutta sisäpeli tökki toisella jaksolla. Loimme tilanteita, mutta emme saaneet ukkoja kotiin, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko sanoi.

HP sai aikaan 17 kolmostilannetta, mutta kotiuttaminen oli vaikeaa. Jokereista Juha Toikka yritti kotiutusta viidesti ja Juha Leskinen neljästi, mutta lyötyjä juoksuja ei kirjattu kummallekaan.

– Aina ei ole lyönti kepissä. Kun onnistumisia ei tule, menee helposti vaikeaksi, Kaikko sanoi, eikä ollut huolissaan.

– Onneksi nousi uusia ratkaisijoita esiin. Ville Veittikoski nosti päätään ja löi kaikki juoksut hyvillä lyönneillä.

Veittikoski kotiutti avausjaksolla kahdesti ja löi supervuoron ainoassa juoksumerkinnässä Tuisku Tuovisen kotiin. Tuovinen toi yhteensä kolme juoksua.

HP:n kaksi muuta kotiutuksessa onnistunutta olivat Otso Mäkelä ja Matias Hangasmaa.

Henri Heikkilä pääsi nollatilanteessa kentälle kaikilla seitsemästä yrityksestään.

HP pelasi yhdeksässä päivässä neljä peliä, joista keräsi yhteensä yhdeksän pistettä. Kolme otteluista pelattiin vieraissa (Oulu, Simo, Loimaa).

Kaikko on tyytyväisen joukkueen superviikkoon.

– Meininki on ollut koko ajan rentoa, iloista ja positiivista. Mitään väsymystä tai kyllästymistä ei näkynyt (sunnuntaina), ja voittoja on tullut. Nyt alkuviikosta otamme tiukemman fysiikkatreenijakson ja valmistaudumme Lippo-peliin, Kaikko kertoi.

HP on Ykköspesiksessä kolmantena. Sarjakärki Oulun Lippo saapuu Haminaan ensi sunnuntaina.

Uusimmat uutiset