HP järjesti juoksutalkoot Vallikentällä — 21 juoksua on suurin jaksonoteeraus kymmeneen vuoteen

Selkeä voitto häivytti sarja-avauksen pettymyksen. Lyönti kulki nyt laajalla rintamalla.

Linda Varoma

HP:n Joona Mäkelä syöksymässä pesälle.
HP:n Joona Mäkelä syöksymässä pesälle.

Jos Manse PP:lle hävitty sarja-avaus nosti kysymysmerkkejä ilmaan, niin sunnuntaina Haminan Palloiljat pyyhki ne pois kertaheitolla. HP kaatoi Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueen lukemin 2—0 (21—0, 3—1).

Vallikentän 832 katsojaa näkivät ensimmäisellä jaksolla todellisen ilotuliksen, kun kotijoukkue HP pamautti peräti 21 juoksua.

Se on joukkueen suurin jaksonoteeraus sitten sitten vuoden 2009 Suomensarjan ottelun Maaningan Mahtia vastaan. Tuolloin HP voitti jälkimmäisen jakson lukemin 26-0.

— Ulkopelillisesti meitä ei varmaan hirveästi testattu, mutta sisäpeliin olen tosi tyytyväinen, HP-pelinjohtaja Juho Kaikko iloitsi.

— Melkein kaikki löivät juoksuja ja pääkotiuttajat onnistuivat hienosti.

HP onnistui ensi jaksolla lähes kaikessa - palloa haettiin maisemasta kerta toisensa jälkeen. Jymy avitti juoksujuhlia ulkokenttänsä haparoinnilla.

— Ei edes se tulos, vaan tuo meidän ilme. Ei me tultu haastaamaan kunnolla ja katsomaan kaveria silmästä silmään, vaan katselemaan omia kengän kärkiä, Jymyn pelinjohtaja Teemu Körkkö harmitteli.

— Toki pitää muistaa että nuoret pojat pelasivat aikuisia miehiä vastaan, mutta olisin odottanut, että vähän kovemmin olisimme pystyneet haastamaan.

Sain hyvin tilanteita ja näemmä hyvällä prosentilla löinkin äijää kotiin. — Mikko Mahlamäki

Jymyn ykkösetenijä sivussa

Toisella jaksolla Jymy haastoikin vähän paremmin, ja aloitti vuoronsa juoksulla, mutta se jäi lopulta illan ainoaksi. Kolme juoksua riitti HP:lle jakso- ja otteluvoittoon.

— Se on tuollaisen ensimmäisen jakson jälkeen vaikea lähteä lataamaan itseään. En olettanutkaan, että toinenkin jakso menee 21-0, Kaikko sanoi.

— Jätkät hoitivat kuitenkin kunniakkaasti toisen jakson. Sotkamolta alkoi tulla ihan hyviä lyöntejä, mutta saimme ne puolustettua.

HP oli toki suursuosikki nuoria sotkamolaisia vastaan, mutta Jymy oli kuitenkin kerännyt kahdesta ensimmäisestä ottelusta neljä pistettä.

Vierasjoukkueen ensimmäinen takaisku tuli jo ennen peliä, kun joukkueen ykkösetenijä Juuso Väisänen loukkaantui lämmittelyssä.

— Selkä meni kramppiin - ei sen ihmeellisempää, Körkkö kertoi.

— En voi olla otteluun tyytyväinen, mutta pitää myös olla nöyrä tuloksen edessä. Kaveri vei peliä hyvin.

Mahlamäelle peräti kuusi juoksua

HP:n oma kasvatti Jere Heikkilä debytoi edustusjoukkueessa ja hoiti hommansa jokeripaidassa erinomaisesti. Kotijoukkueen tehokkain oli kuitenkin kuusi juoksua pamauttanut Mikko Mahlamäki.

— Sain hyvin tilanteita ja näemmä hyvällä prosentilla löinkin äijää kotiin. Nyt toimi kärki ja saimme pyöritettyä sitä kuten haluamme - sekin kertoo että jää ruokaa, illan sankari muotoili.

HP pelaa seuraavaksi keskiviikkona Puijon Pesiksen vieraana, ja lauantaina kotonaan Ylivieskan Kuulan isäntänä.

OTTELUN RATKAISU:

Avausottelun toinen jakso oli pyyhitty HP:n muistista ja joukkue laittoi heti pesäpalloklinikan pystyyn — tuloksena peräti 21 juoksua. Toisen jakson rutiinisuoritus riitti täysiin sarjapisteisiin.

KENTÄN TÄHTI:

Viime kaudella 54 juoksua Superpesiksessä Hyvinkään Tahkon riveissä paukuttanut Mikko Mahlamäki lunastaa odotuksia. Kuusi juoksua lyönyt jokeri osoitti, että kun tarjoilu pelaa, niin tulosta tulee.

TILASTO EI VALEHTELE:

Ensimmäinen jakso muistutti lähinnä teurastusta. Jymy sai vastattua HP:n 21:een juoksuun ainoastaan kahdella kolmostilanteella ja kuudella kärkilyönnillä.