Tapio Pulkkasen kausi päätökseen Portugalissa — "Kausi on nyt paketoitu ja kaksijakoiset fiilikset"

Tomi Natri / All Over Press

Tapio Pulkkanen.
Tapio Pulkkanen.

Kotkalaisgolfari Tapio Pulkkasen kausi päättyi Euroopan kiertueen Portugalin osakilpailuun. Pulkkasen päätöskierros ei sujunut hyvin, sillä tulos 72 (+1) pudotti sijoituksen tulosliuskalla parikymmentä pykälää alaspäin. Lopullinen sijoitus oli jaettu 40:s.

— Tänään oli tahmeaa kentällä. Turkkiin vaadittava nousu jäi saavuttamatta. Raudat olivat tänään heikkoja ja putteri melko kylmä, Pulkkanen kommentoi.

Pulkkanen olisi tarvinnut Portugalista top 5 -sijoituksen, jotta hänellä olisi ollut mahdollisuus päästä Euroopan kiertueen finaaliturnaukseen Turkkiin. Finaaliturnaukseen pääsee varmuudella rankingin 70 parasta. Pulkkasen sijoitus rangkingissa on 99:s.

Kotkalaisen kausi sujui pääpiirteittäin samalla tavalla kuin edellinen kausi. Kauden tuloskeskiarvo oli 71,44, kun se viime vuonna oli 71,55. Pulkkanen osallistui yhteensä 27 kilpailuun, joissa hän pääsi 14 kertaa karsinnasta jatkoon. Pulkkasen syksy oli vahva, sillä hän pääsi viidessä kilpailussa peräkkäin karsinnasta jatkoon.

Vaikka pääsy ET:n finaaliturnaukseen jäi haaveeksi, niin Pulkkanen on varmistanut pelioikeuden seuraavalla Euroopan kiertueelle.

— Kausi on nyt paketoitu ja kaksijakoiset fiilikset. Kaksi kuukautta takaperin olin vaikeassa tilanteessa ja pelasin suhteellisen hyvin isoissa kisoissa varmistaakseni korttini. Kärkisijat jäi tänä vuonna saavuttamatta, mutta koen että olen taas kokeneempi ja tiedän omasta pelistäni enemmänt. Kausi oli ok arvosanalla 8.

Uusimmat uutiset