Titaanit pohtii pelaako sarjan loppuun – jääkiekon Suomi-sarjan on määrä jatkua helmikuussa, mutta yhtään joukkuetta ei putoa

Jääkiekkoliitto ennakoi koronarajoitusten jatkumista pitkälle kevääseen.

Jukka Lehtoranta

Titaanien puheenjohtaja Aapo Lampinen (vasemmalla) ojensi uudelle päävalmentajalle Henri Holmströmille seuran takin joulukuun 3. päivänä. Tämän lähemmäksi Kotkan hallin jäätä Holmström ei ole sittemmin päässyt.
Titaanien puheenjohtaja Aapo Lampinen (vasemmalla) ojensi uudelle päävalmentajalle Henri Holmströmille seuran takin joulukuun 3. päivänä. Tämän lähemmäksi Kotkan hallin jäätä Holmström ei ole sittemmin päässyt.

Marraskuun lopulta asti koronaviruksen vuoksi keskeytyksissä ollutta jääkiekon Suomi-sarjaa pyritään jatkamaan helmikuun 13. päivänä. Sarjaohjelmaa typistämällä yritetään saada pelattua "jonkinlainen runkosarja ja siihen päälle pudotuspelit".

Asiasta päättivät suomisarjaseurat Jääkiekkoliiton isännöimässä etäkokouksessaan perjantaina.

– Tämä on nyt tarkoitus, mutta aika paljon tämän tiellä on vielä esteitä, kokoukseen osallistunut Titaanien puheenjohtaja Aapo Lampinen kertoi.

– Meillä Kotkassa ja parissa muussa kaupungissahan ei ole toistaiseksi lupaa harjoitella eikä pelata. Jos ei saada lupia, on vaikea pelata.

Sarjasta ei voi pudota, kesken voi lopettaa

Koronavirustilanne on Kymenlaaksossa edelleen huono, ja jäähallit on liigaseura KooKoota lukuun ottamatta suljettu aikuisjoukkueilta toistaiseksi tammikuun loppuun asti.

Jääkiekkoliitto ennakoi torstaina, että "aikuisten ryhmäharrastusten rajoittaminen voi jatkua, alueesta riippuen, pitkälle kevääseen" ja ilmoitti suomisarjaseuroille, että sarjasta ei putoa kauden päätteeksi yhtään joukkuetta.

Lisäksi yksittäiset joukkueet voivat "perustellusta anomuksesta" jättää sarjan kesken ilman sarjapaikan menetystä.

Päätös koskee myös sarjatasoja Suomi-sarjan alapuolella.

"Vastuita pelaajille, tukijoille ja yleisölle"

Titaanien Lampinen ei lähde ennakoimaan sitä pelaavatko kotkalaiset kauden loppuun asti.

– Yritys on, että pelattaisiin runkosarjassa vielä kolme koti- ja kolme vierasottelua ja siihen päälle toivottavasti pudotuspelejä. Seuran hallitus kokoontuu alkuviikosta päättämään mitä tehdään, Lampinen sanoi.

Puheenjohtajan mukaan Titaanit ei toistaiseksi ole kärsinyt pelaamattomuuden vuoksia isoja taloudellisia menetyksiä, mutta tilanne voi muuttua.

– Kun ei olla päästy jäälle, ei ole tarvinnut maksaa hallivuokriakaan, mutta jos joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille, miinusta alkaa kertyä.

Lampinen myöntää, että sarjan jättäminen kesken on mahdollista, mutta...

– Sitä päätöstä ei voi lähteä tekemään hätiköiden. Meillä on vastuita pelaajille, tukijoille ja toivottavasti jossain vaiheessa taas yleisöllekin. Tarvitsemme kaikkia näitä myös tulevaisuudessa, joten ratkaisuja pitää miettiä yhdessä heidän kanssaan

Yritys on, että pelattaisiin runkosarjassa vielä kolme koti- ja kolme vierasottelua. — Aapo Lampinen

– Rajoituksethan tässä ovat avainasemassa. Maan hallitukseltakin on ensi viikolla taas tulossa uusia.

Uusi päävalmentaja ei ole vieläkään päässyt jäälle

Titaanit on voittanut 13 sarjaottelustaan vain kaksi, joukkue on sarjassa viimeistä edellisenä, ja vaikka pelit jatkuisivatkin, paikka pudotuspeleissä on enemmän teoriaa kuin realismia.

Joulukuun alussa seura nimitti helsinkiläisen Henri Holmströmin päävalmentajaksi seuraikoni Mika Iltolan tilalle, mutta Holmström ei ole päässyt uuden joukkueensa kanssa vielä kertaakaan jäälle asti.

Perjantaina Holmström oli Kauhajoella noutamassa ostamaansa koiranpentua.

– Me teemme niin kuin seuran johto päättää, mutta totta kai toivon, että jatkettaisiin pelaamista, hän sanoi.

Kun jäälle ei ole ollut asiaa, Titaanit on pitänyt kuntoa yllä ja tylsistymistä loitolla kaikenlaisilla harjoituksilla ja leikeilläkin.

– Ihan perusjuttujen lisäksi ollaan käyty pelaamassa salibandyä, oltu lumisotaa ja järjestetty lumiukkojen rakennuskilpailukin, Holmström naurahti.

– Tiistaina pidettiin sisäinen mestaruuskilpailu sulkapallossa. Jere Koikkalainen oli siinä aika ässä. Kyllä näistä näkee, että into on kova päästä pelaamaan ja voitontahto kohdallaan lajissa kuin lajissa.

Minna Halme

Titaanivalmentaja Henri Holmström käväisi perjantaina Kauhajoella hakemassa koiranpennun.
Titaanivalmentaja Henri Holmström käväisi perjantaina Kauhajoella hakemassa koiranpennun.

"Reilu päätös"

Holmströmin mielestä Jääkiekkoliiton päätös sarjapaikkojen jäädyttämisestä on järkevä.

– Ihan reilu ja suoraselkäinen päätös, koska sarja on näin rikkonainen.

Pelien jatkumiseen jo helmikuun puolivälissä Holmström suhtautuu varauksella.

– Parhaassakin tapauksessa me pääsemme jäälle 1. helmikuuta. Minun mielestäni kaksi viikkoa jääharjoitusta ennen ensimmäistä peliä on ehdoton minimi.

– Totta kai sitä pelaamaan pystyy, mutta luisteleminen on ihmiselle sen verran luonnoton liike, että siinä ovat nivukset ja lonkat kovilla. Jos lähtee kylmiltään vetämään 110 lasissa, varmasti tulee loukkaantumisia.

Titaaneilta on jo valmiiksi avainpelaajia sivussa, sillä paras pistemies Tuomas Pekkonen on loppukauden pois olkapäävamman vuoksi ja toinen luottohyökkääjä Panu Laitinen kuntouttaa polveaan.

Uusimmat uutiset