KTP nollasi EIF:n tehokkaan hyökkäyksen ja onnistui viivytystaistelussa – "Yksi ylärimapusku sieltä tuli, mutta kaikkea ei pysty eliminoimaan"

Zakaria Beglarishvilin maali nosti KTP:n jälleen kamppailemaan Ykkösen kärkisijoista.

Ella Karttunen

Maitas Lindfors pelasi vahvasti KTP:n keskikentän keskustassa. Kuva on MP-pelistä, jossa kamppailukaverina oli Iiro Äijö.
Maitas Lindfors pelasi vahvasti KTP:n keskikentän keskustassa. Kuva on MP-pelistä, jossa kamppailukaverina oli Iiro Äijö.

EIF oli ennen lauantain KTP-ottelua tehnyt viidessä Ykkösen pelissä yhteensä 12 maalia. KTP nollasi tehokkaat tammisaarelaiset näiden kotikentällä, ja Zakaria Beglarishvilin maali riitti tärkeään 1–0 (0–0) -vierasvoittoon.

KTP lähti otteluun niskassaan epämiellyttävä 2–3-kotitappio MP:lle. Kokoonpano oli muuten sama, mutta kapteeni David Ramadingaye aloitti penkillä. Hänen paikkansa keskustassa otti MP-pelissä oikeassa laidassa pelannut Matias Lindfors. Oikealle palasi viimeksi vaihdosta aloittanut Hindrek Ojamaa.

Päävalmentaja Argo Arbeiterin mukaan kyse oli pelaajakierrätyksestä, ei esimerkiksi tyytymättömyydestä Ramadingayeen.

– Meillä tulee nyt kolme peliä kahdeksaan päivään (keskiviikkona MyPa kotona, lauantaina AC Oulu vieraissa). Pyrimme antamaan pieniä lepotaukoja. Kierrätystä tulee myös MyPa-peliin, Arbeiter sanoi.

Zaka teki sitä, miksi täällä on

EIF:n vaarallinen hyökkäyskalusto oli liikkeellä jo 3. minuutilla. Thomas Agyirin harhasyötön jälkeinen vastaisku päättyi Darren Smithin pahaan vetoon, mutta Anton Lepola torjui hienosti.

KTP:kään ei himmaillut. Ensin Antti Mäkijärvi veti matalan laukauksen suoraan päin maalivahti Yann-Alexandre Fillionia.

Pian perään Beglarishvili karisti puolustajan piruetilla, mutta veto meni hiukan takanurkasta ohi.

15. minuutilla pallo oli KTP:n maalissa, mutta paitsiotuomio pelasti vieraat. EIF:n Juuso Liukkonen seisoskeli paitsioasemassa aivan kiinni Lepolassa, eikä Ayabulela Konqoben maalia hyväksytty.

– Siinä tilanteessa puolustimme huonosti, ja annoimme liikaa tilaa päätyrajalla (Joona Tapanille). Muuten peli oli kontrollissamme, saimme hyvin heidän vaarallisen 10-paikan pelaajansa kuriin. Yksi ylärimapusku sieltä tuli, mutta kaikkea ei pysty eliminoimaan.

– Hyökkäyksessä loimme hyvin paikkoja, siellä oli Antsan (Anton Eerola) läpiajoa, ja sitten se Zakan maali, Arbeiter sanoi.

64. minuutin vastahyökkäyksessä Beglarishvili lainasi pallon keskeltä laitaan Tuomas Ollilalle. Ollila antoi syötön takaisin, ja Beglarishvili laukoi maalin suoraan syötöstä rangaistuspilkun paikkeilta.

– Hän teki juuri sitä, minkä takia toin hänet Kotkaan. Hän saattaa olla pitkään näkymättömissä, mutta sitten tulee jotain tuollaista. Hän antoi myös hienon syötön hylättyn paitsiomaaliin, Arbeiter sanoi ja viittasi toisella puoliajalta KTP:ltä kyseenalaisesti vietyyn Mäkijärven osumaan.

Ottelun loppua kohti KTP vetäytyi. EIF ei saanut pallonhallinnasta huolimatta vaaratilanteita aikaan, ja KTP pelasi aikaa tehokkaasti.

Pelaajasiirtoihin ei kommenttia

Laadukasta Ykkösen ottelua seurasi 1 240 katsojaa. Komea lukema saatiin aikaan sponsorin tarjoamalla ilmaisella sisäänpääsyllä, ja lisäksi tuhannelle ensimmäiselle oli tarjolla lahjaksi vihreä EIF-muoviämpäri.

Keskiviikkona Kotkassa nähtäneen kovempi katsojamäärä ilman ämpärilahjuksiakin, kun MyPa kyläilee. MP-tappion jälkeen KTP:ssä vihjattiin pelaajamuutoksista, mutta mitään ei ole vielä tapahtunut.

Tapahtuuko jotain ennen MyPa-matsia?

– No comment, sanoi Arbeiter.

MyPa sai lauantaina ensimmäisen sarjapisteensä 0–0-kotitasapelistä AC Kajaania vastaan. KTP, EIF ja VPS ovat 11 pisteessä, sarjakärjessä painelee kaikki kuusi otteluaan voittanut AC Oulu.

Uusimmat uutiset