Sopimusrintamalla on ollut hiljaista, mutta Titaaneissa uskotaan pelaajamarkkinoiden piristyvän pian – Liigajoukkue KooKoo on liittynyt kotkalaisseuran sponsoreihin

Jääkiekon Suomi-sarjan joukkue uudistuu aika tavalla tulevaksi kaudeksi.

Jukka Lehtoranta

Jatkosopimuksen tehnyt Santeri Salmisen ahdisteli FPS-maalia viime joulukuussa pelatussa ottelussa.
Jatkosopimuksen tehnyt Santeri Salmisen ahdisteli FPS-maalia viime joulukuussa pelatussa ottelussa.

Jääkiekon pelaajamarkkinoilla on tänä kesänä ollut vielä tavallistakin hiljaisempaa. Suomi-sarjan Titaanit kertoi tiistaina jatkosopimukset Santeri Salmisen ja Leevi Pekkarisen kanssa. Edellisistä sopimusuutisista oli ehtinyt kulua lähes kaksi kuukautta.

– Kyllä kesällä aina on melko hiljaista. Pelaajat odottavat tietoja opiskelupaikoistaan ja miettivät, missä pelaavat. Mutta tuntuu, että koronavirus on saanut pelaajat vielä enemmän harkitsemaan, mitä he tekevät. Pelaajia on vapaana todella paljon, Titaanien manageri Juho Hannukainen kertoo.

Hän on keskustellut tulevasta kaudesta vajaan sadan pelaajan kanssa. Titaanit hakee erityisesti nuoria pelaajia.

– Moni arpoo vielä opiskeluja, ja moni kyttää pelipaikkaa Mestiksestä. On tullut sitäkin, ettei oikein tiedetä, jatkaako pelaamista, mutta se on sitä peruslässytystä. Kaikki ne haluavat pelata, Hannukainen sanoo.

– Ei oikein uskalleta sitoutua niin aikaisin. Tuntuu, että pelaajat haluavat olla vapaampia ja treenata omin päin mahdollisimman pitkään.

Pelaajamarkkinat piristyvät, kun jääkausi alkaa

Titaanit ei ole pitänyt joukkueharjoituksia sen jälkeen, kun epidemia päätti Suomi-sarjan maaliskuussa. Joukkue on ollut koolla vain yhden testipäivän verran.

Ensi maanantaina mennään taas, kun jääharjoitukset pääsevät käyntiin. Hannukainen sanoo, että silloin myös pelaajamarkkinat piristyvät.

– Varsinkin nuoremmilla pelaajilla tulee se tilanne, että nyt pitäisi päästä joukkueeseen ja jäälle, vaikka olisi aiemmin odottanut paikkaa mestisjoukkueesta. Myös monet sellaiset kaverit, jotka ovat pelanneet ulkomailla viime vuonna, ovat sanoneet jäävänsä koronan takia nyt Suomeen. Ulkomaiden alasarjoissa ei makseta niin paljon, että kannattaisi riskeerata, pääsarjat ovat sitten erikseen.

Titaaneilla on kasassa 16 sopimuspelaajaa tulevaksi kaudeksi. Sarjakausi alkaa 13. syyskuuta, mutta kotkalaisten harjoitusottelut käynnistyvät jo kolmen viikon kuluttua.

– Jollemme saa siihen mennessä riittävästi sopimuspelaajia, otamme A-junioreista pelaajia kokeilemaan. Olemme sopimusneuvottelija Joni Jokilan ja päävalmentaja Mika Iltolan kanssa laittaneet tavoitteen, että kunhan saamme 25 sopimuspelaajaa ennen sarjan alkua, se riittää.

– Toki olisi sitä parempi, mitä aiemmin saisimme joukkueen kasaan ja nivoutumaan yhteen.

Konkareita poistuu, opiskelijoita lähtee

Titaanit tulee uusiutumaan melko reippaalla kädellä. Kokeneemmasta päästä Elmeri Kotro, Roope Lantta ja todennäköisesti myös Santeri Kunttu jättävät Titaanit. Sama koskenee myös Miro Mänttäriä ja Jere Koikkalaista.

Myös muualle opiskelemaan lähtevien viime kauden pelaajien lista on pitkä: maalivahti Juuso Hyyrynen, puolustajat Aleksi Kivi ja Arttu Räisänen sekä hyökkääjät Elias Huovinen, Anton Hyvärinen, Oskari Levänen ja jo kesken viime kauden lähtenyt Valtteri Tamminen vaihtavat maisemaa.

Viime kauden sopimuksettomista pelaajista Hannukainen voisi odottaa täydennystä joukkueeseen enää pääosin A-nuorissa pelanneesta Tatu Forsbergista ja Ville Myyryläisestä, jonka jatko riippuu paljon siitä, miten hän pystyy yhdistämään pelaamisen ja rajavartijan työt.

KooKoo sponsoroi

Keväällä tukahtuneet sponsorineuvottelut ovat lähteneet koronatilanteen helpotuttua hyvin liikkeelle, tai jos Hannukaista on uskominen, suorastaan lentoon.

– Iso käsi kaikille tukijoille koko Kymenlaaksossa. Yritykset ovat lähteneet komeasti mukaan jääkiekossa seurasta riippumatta. Meillä on sama homma, ja myyntipäällikkö Harri Frost on tehnyt hyvää työtä.

– En muista, koska meillä on viimeksi ollut jäässä noin paljon mainoksia, taisi olla Mestis-aikaan.

Yllättävin jäämainos taitaa tulla naapurikaupungista. KooKoon logo komistaa alkavalla kaudella Kotkan jäähallin jäätä.

– Naurahdin itsekin, kun näin sen eilen. Harri oli soittanut KooKoon Sakari Välimaalle, ja he lähtivät mukaan yhteistyöhön. Kyllä se varmaan parranpärinää aiheuttaa, Hannukainen naurahtaa.

Tästä on kyse

Titaanien sopimuspelaajat

Maalivahdit: Jakob Brandner (s. 2001), Niilo Pussinen (1995)

Puolustajat: Markus Salminen (1994), Petteri Paajanen (1996), Erkka Huttunen (1998), Leevi Laine (1997), Kalle Kolehmainen (1995)

Hyökkääjät: Mikke Lempiäinen (1996), Erik Naroma (1999), Panu Laitinen (1996), Santeri Salminen (1996), Patrik Ruotsalainen (1998), Jesse Niinisaari (1998), Johannes Hakuli (1999), Rene Hiekkataipale (2001), Leevi Pekkarinen (1998)