Pulkkanen aloitti Abu Dhabin miljoonakisan par-tahtiin — entinen formulatähti kantaa Roope Kakon mailalaukkua

EPA-EFE/Christiaan Kotze

Pulkkanen aloitti Abu Dhabin miljoonakisan par-tahtiin — entinen formulatähti kantaa Roope Kakon mailalaukkua

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen aloitti Euroopan-kiertueen Abu Dhabin -turnauksen par-tuloksella 72 torstaina. Avauskierros oli epäpulkkasmaisen tasainen, sillä tuloskortista löytyi par-tulosten lisäksi vain kaksi birdietä ja kaksi bogia.

— Etuysillä löin paljon griiniosumia ja birdiepaikkoja oli, mutta en vain oikein saanut mitään sisään, Pulkkanen sanoi.

— Takaysi oli hyvää taistelua, ja kohtalainen tulos siitä tuli.

Pulkkanen jakaa avauskierroksen jälkeen 72. sijaa. Hänen pitää parantaa perjantaina pari lyöntiä, jotta paikka viikonlopun finaalikierroksille aukenisi.

Abu Dhabi Championship kuuluu Euroopan-kiertueen Rolex-kilpailujen sarjaan, ja sen palkintopotti on peräti 7 miljoonaa dollaria. Mukaan onkin saatu houkuteltua kovatasoinen osallistujajoukko maailmanlistan ykkösen Brooks Koepkan johdolla.

Amerikkalainen Koepka löi avauskierroksella 66 kertaa (—6) ja jakaa kolmatta sijaa. Kärkipaikkaa pitävät eteläafrikkalainen Shaun Norris ja italialainen Renato Paratore tuloksella 64 (—8).

Heikki Kovalainen Roope Kakon caddiena

Suomalaisia on mukana neljä. Parhaiten aloitti Mikko Korhonen, joka jakaa 33. sijaa tuloksella 70 (—2). Kalle Samooja ja Roope Kakko aloittivat Pulkkasen tapaan 72 lyönnin kierroksella.

Karsinnasta mukaan päässeellä Kakolle on kilpailun nimekkäin caddie, sillä mailalaukkua kantaa entinen formulakuski Heikki Kovalainen.