Pulkkasen jatkopaikka karkasi Abu Dhabin seitsemällä viimeisellä reiällä – "Puttia täytyy tutkiskella"

Suomalaisilla oli synkkä päivä isossa Euroopan-kiertueen kilpailussa: kaikki neljä laulukuoroon.

All Over Press

Tapio Pulkkasen pelit Abu Dhabissa loppuivat kahden kierroksen jälkeen. Ensi viikolla hän kilpailee Dubaissa.
Tapio Pulkkasen pelit Abu Dhabissa loppuivat kahden kierroksen jälkeen. Ensi viikolla hän kilpailee Dubaissa.

Suomalaisgolfaajien perjantai Euroopan-kiertueen Abu Dhabi Championshipissä sujui synkästi. Koko nelikko Mikko Korhonen, Roope Kakko, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja sai pakata kisan puolivälissä mailalaukun matkasuojukseen ja siirtyä keskittymään ensi viikon kilpailuun Dubaissa.

Kymen Golfia seuratasolla edustava Pulkkanen taisteli jatkopaikasta toisen kierroksen loppupuolelle asti. Hän oli jatkopaikassa kiinni vielä 11 reiän jälkeen, mutta lopun kolme bogia suistivat kierrostuloksen 74:ään (kaksi yli parin), ja viikonlopun pelit 7 miljoonan dollarin turnauksessa jäivät  haaveeksi.

— Tänään oli parempaa pitkää peliä kuin ekana päivänä, mutta griineillä oli melkoisen haastavaa, Pulkkanen sanoi.

— Puttia täytyy tutkiskella ennen ensi viikon Dubain-kisaa.

Pulkkanen jakoi tuloksellaan +2 (72+74) sijaa 92, kun muutama pelaaja oli vielä kierroksellaan.

Lähimmäs jatkopaikkaa, yhden lyönnin päähän, ylsi suomalaisista Korhonen (70+74). Hän jäi cut-rajasta vain yhden lyönnin. Karsinnasta mukaan päässyt Kakko päätyi tulokseen +1 (72+73), kun taas Samoojan peli suistui kokonaan raiteiltaan: 81 lyöntiä ja lopputulokseksi +9 (72+81).

Euroopan-kiertueen isoimpien kisojen Rolex-sarjaan kuuluvan Abu Dhabi Championshipin kärkeen nousi italialainen Francesco Laporta. Hän pelasi 63 lyönnin kierroksen ja on puolivälissä tuloksessa —10.

Maailmanlistan ykkönen Brooks Koepka takerteli 75 lyönnin kierroksen ja putosi seitsemän lyönnin päähän kärjestä jaetulle sijalle 37. Isoista tähdistä karsiutuivat mm. norjalaistulokas Viktor Hovland (par), viimevuotinen Open-voittaja Shane Lowry (par), Danny Willett (+2), Ian Poulter (+3) ja Bryson DeChambeau (+5).