KY peluutti edustuskelvotonta pelaajaa ja menetti ainoat pisteensä karsintasarjassa — ”Tämä menee komiikan puolelle”

KY peluutti edustuskelvotonta pelaajaa ja menetti ainoat pisteensä karsintasarjassa — ”Tämä menee komiikan puolelle”

Haminalaisen Kiekkoympyröiden viikonloppu jääkiekon 2. divisioonan karsintasarjassa sujui sarjapisteiden kannalta huonommin kuin kukaan osasi kuvitella. KY valmistautui kotiotteluun helsinkiläistä OKK:ta vastaan kolme pistettä plakkarissa, mutta päättää viikonlopun ilman yhtään pistettä.

Miten ihmeessä?

— Meiltä vietiin perjantaina (ValKi-voitosta saadut) kolme pistettä, annettiin 300 euron sakko ja päävalmentajalle (Esa Hämäläinen) kahden ottelun toimitsijakielto, KY:n joukkueenjohtaja Jorma Kaaro kertoi.

Sanktiot ovat seurausta maaliskuun 3. päivän vierasottelusta nurmijärveläistä KHT:tä vastaan. KHT johti 9—2, kun KY vaihtoi maalille juniorivahti Miro Hyönän. Hänen edustusoikeutensa on kuitenkin AaKoon ja KY-80:n junioriyhteistyön seurauksena AaKoolla, ja siirtoaika oli päättynyt jo helmikuun puolivälissä.

Kaaron mielestä jääkiekkoliitossa ammutaan tykillä kärpäsiä.

— Minun mokanihan tämä on, koska edustusoikeus olisi pitänyt selvittää. Mutta rangaistus menee kyllä komiikan puolelle.

— Säännöt on tehty isojen seurojen kikkailun estämiseksi, ja ne eivät näköjään taivu pienten seurojen selviytymistaistelussa, Kaaro sanoi.

Sakko kirpaisee enemmän

Pistemenetyksellä ei ole merkitystä KY:n karsintaurakan kokonaistuleman kannalta. Joukkue olisi ilman pistevähennystäkin jatkanut ensi kaudella 3. divisioonassa. Enemmän pikkuseuraa kirpaissee 300 euron sakko.

Tänään KY hävisi kotikaukalossa OKK:lle 3—7 (2—3, 1—2, 0—2). KY roikkui vieraitten mukana toisen erän puoliväliin asti (3—4), mutta sitten repesi.

— Ei me mitenkään jalkoihin jääty. Tässä sarjassa vastustaja kuitenkin rokottaa pienistäkin virheistä, Kaaro sanoi.

— Tasoero on tuota luokkaa.

KY:n sarjakausi päättyy ensi sunnuntaina vierasottelulla kirkkonummelaista HCK salamia vastaan.