Lumilautailija Roope Tonteri lopettaa kansainvälisen kilpauransa – Paniikkikohtaus kisassa sai miettimään uran loppua, metsätyöt vahvistivat päätöstä

Roope Tonteri on yksi menestyneimmistä suomalaisista lumilautailijoista. Kisaaminen ei motivoi, jos hän ei pysty taistelemaan palkintopallisijoituksista.

AOP

Roope Tonteri on kolminkertainen lumilautailun maailmanmestari.
Roope Tonteri on kolminkertainen lumilautailun maailmanmestari.

Valkealasta kotoisin oleva lumilautailija Roope Tonteri lopettaa kansainvälisen kilpauransa. Asiasta tiedottaa Suomen Lumilautaliitto.

Tiedotteen mukaan syitä lopettamispäätökseen on useita. Päätös alkoi kehittyä viimeistään puolitoista vuotta sitten Sveitsissä, missä Tonteri sai paniikkikohtauksen kesken kisan.

– Silloin en vielä ajatellut kisaamisen lopettamista, mutta vähän jo aloin ajatella, että onkohan tässä mitään järkeä: tästä tulee enemmän pahaa oloa ja jännitystä kuin hyvää oloa, Tonteri kertoo tiedotteessa.

Lumilautailun lisäksi Tonteri työskentelee metsäyrittäjänä. Hän yritti vielä viime vuonna myös Suomen skeittimaajoukkueen mukana Tokion olympialaisiin, mikä kuitenkin vain vahvisti ajatusta lopettamisesta.

– Kun funtsin kesän, tein metsätöitä ja olin paljon metsässä, huomasin, ettei mua ahdista. Metsässä saan olla ihan rauhassa ja on kiva lähteä töihin. Miksi enää itseäni kiusaisin tekemällä jotain, joka tuntuu tosi pahalta, Tonteri pohtii tiedotteessa.

Tonteria ei motivoi kisaaminen, jos hän ei pysty taistelemaan palkintopallisijoituksista. Nyt nuoremmat lumilautailijat menevät 28-vuotiaan Tonterin mukaan hänen ohitseen.

Kolmella maailmanmestaruudellaan Tonteri on yksi menestyneimmistä suomalaisista lumilautailijoista. Tonteri jäi viime kaudella pois maajoukkueesta ja aikoi pitää välivuoden, mutta enää hän ei pyri takaisin maajoukkueeseen.